Antiek- en brocantemarkt Tongeren nog niet voor vandaag

De nationale veiligheidsraad besliste dat antiek- en brocantemarkten onder strikte voorwaarden terug opgestart mogen worden vanaf 8 juni.

In Sint-Truiden is de Sunday Markt in alle veiligheid van start gegaan, net als de zaterdagse rommel- en antiekmarkt op het pleintje in Borgloon.

In Tongeren is de antiek- en brocantemarkt wegens het groot aantal standhouders en bezoekers momenteel niet mogelijk. Wekelijks staan er ongeveer 300 standhouders in de Ambiorix-stad.

De Nationale Veiligheidsraad laat markten toe met maximaal 50 standhouders en 200 bezoekers. Tongeren heeft daarom beslist om te wachten totdat er opnieuw versoepelingen komen om op een veilige manier de markt terug te kunnen opstarten.

Ze zouden kunnen opteren om op verschillende plaatsen de markt te kunnen laten doorgaan zodat je kleine antiekmarkten krijgt. Dit ligt voorlopig nog niet op tafel.

De veiligheid van de standhouders en bezoekers blijft immers de prioriteit.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Activiteiten
Technopolis gaat naar school

Technopolis organiseert in de eerste helft van het nieuwe schoojaar een hele reeks workshops en shows voor de scholen rond wetenschap. De scholen kunnen nog steeds terecht bij Technopolis in Mechelen maar kunnen ook ervoor opteren om Technopolis naar school te brengen, nu zeker een aanrader na het stijgend aantal …

Activiteiten
Miljonairsroute – Zaterdag 26/09/2020 – 13u – 16u – Organisatie PVDA Sint-Truiden

Volgens PVDA-Sint-Truiden is er veel geld in de wereld, ook bij ons in Haspengouw. Die rijkdom is alleen slecht verdeeld. De coronacrisis maakt de verschillen tussen rijk en arm nog groter. Om te vermijden dat de coronafactuur op het bord van de werkende klasse belandt, is het nodig dat de …

Activiteiten
Wijndomein Kitsberg stelt haar domein open op 6, 20 en 27 september

Evi en Daniel Medarts-Swerts wilden een eigen wijn van topkwaliteit produceren. In 2008 ging deze droom in vervulling. Ze zijn fier op hun wijngaard en wensen graag uitleg te geven over het ontstaan van hun passie: de wijnteelt. Wens je meer te weten over de teelt en de verwerking van …

%d bloggers liken dit: