Antiek- en brocantemarkt Tongeren nog niet voor vandaag

Activiteiten

De nationale veiligheidsraad besliste dat antiek- en brocantemarkten onder strikte voorwaarden terug opgestart mogen worden vanaf 8 juni.

In Sint-Truiden is de Sunday Markt in alle veiligheid van start gegaan, net als de zaterdagse rommel- en antiekmarkt op het pleintje in Borgloon.

In Tongeren is de antiek- en brocantemarkt wegens het groot aantal standhouders en bezoekers momenteel niet mogelijk. Wekelijks staan er ongeveer 300 standhouders in de Ambiorix-stad.

De Nationale Veiligheidsraad laat markten toe met maximaal 50 standhouders en 200 bezoekers. Tongeren heeft daarom beslist om te wachten totdat er opnieuw versoepelingen komen om op een veilige manier de markt terug te kunnen opstarten.

Ze zouden kunnen opteren om op verschillende plaatsen de markt te kunnen laten doorgaan zodat je kleine antiekmarkten krijgt. Dit ligt voorlopig nog niet op tafel.

De veiligheid van de standhouders en bezoekers blijft immers de prioriteit.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Activiteiten
Biccen-Art by Debbie Wiencek – za 15/08/2020 – 12u-17u Bistro-Bar Kasteel Nieuwenhoven

Niemand minder dan Debbie Wiencek komt gewapend met een balpen portretten kribbelen op het terras van de Bistro-bar Kasteel Nieuwenhoven. De kunstenares gebruikt alles wat er voor handen is, oude kranten, boeken, tijdschriften, bierkaartjes… als achtergrond voor haar werkjes en tekent vanuit haar buikgevoel. Voor Debbie Wiencek telt het proces, …

Activiteiten
Coronakomedie

Coronaproof repeteren! En u kan CORONA-proof komen kijken naar “Op goed geluk” de allereerste coronakomedie van Vlaanderen, geschreven door Yves Caspar !! Het wordt heel plezant ! Vanaf 4/9 in Theater de Roxy, Rijschoolstraat 51, 3800 Sint-Truiden, +32 479 02 70 52, info@deroxy.be  

Activiteiten
Kermis in Brustem

Het stadsbestuur van Sint-Truiden heeft beslist om de traditionele augustuskermis niet te laten doorgaan. De reden hiervoor is dat er maximaal 200 bezoekers aanwezig mogen zijn. In 6 deelgemeenten van Sint-Truiden kan deze kermis wel doorgaan. In Brustem zijn in elk geval al botsauto’s, een schietbarak, Meurissone met haar smoutebollen …

%d bloggers liken dit: