Na de geslaagde eerste editie van de HaFaBra dag ingericht door de nog jonge Brassband formatie uit Zuid-Limburg van vorig jaar, richt de brassband terug een concertnamiddag in. Deze gaat door op zondag 3 maart in zaal ’ t Nielerhof te Kerniel (Borgloon)

Jaarlijkse traditie

Men kan reeds van een jaarlijkse traditie spreken zegt voorzitter Marc Soentjens:  “Het is toch in ieder geval de bedoeling dat we dit soort muzieknamiddag jaarlijks gaan inrichten. Het brengt plaatselijke harmonies, fanfares en brassbands bij elkaar om gezellig muziek te maken, en ons publiek een verscheiden programma te kunnen voorschotelen”.

Een uitdaging

Nog maar pas enkele maanden geleden bracht BrassBand Zuid-Limburg hun eigen groot concert ‘Life Ablaze’, nu zullen ze de namiddag openen met hun typische brassband muziek.  “Het is iedere keer weer een uitdaging om op korte tijd een volledig nieuw programma te brengen, maar mijn muzikanten zijn zeer gedreven en begeesterd door deze toch wel aparte stijl van muziek spelen” geeft dirigent Jan De Maeseneer nog mee. Gastformaties dit jaar komen uit Alken, Gingelom en Wellen.  Dirigent en muzikanten van BrassBand Zuid-Limburg nodigen zondag 3 maart dan ook iedereen uit op hun HaFaBra namiddag. De ingang is volledig gratis. Er kan niet alleen genoten worden van de muziek maar ook van een tas koffie met lekkere ‘Zuid-Limburgse’ vlaai, of een frisse pint.

Programma

14u Brassband Zuid-Limburg
15u Koninklijke Harmonie Sint-Aloysius Alken
16u Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Gingelom
17u Koninklijke Harmonie De Kluchtige Vrienden Wellen

Plaats van het gebeuren: zaal ’t Nielerhof, Zilverstraat 18, Kerniel (Borgloon)

Ingang Gratis