Afgelopen week spraken we met Davinia Janssens, eigenaar van Davinia’s Dance Complex, en zij heeft belangrijk nieuws!

De dansschool bestaat ondertussen 35 jaar, maar Davinia nam 3 jaar geleden de dansschool over van haar vader.

Davinia’s wedstrijdteam

Ze opende niet alleen “DDC Company”, maar haar passie voor dans bleek ook verder te gaan. Zo stelde ze aan de hand van selectieproeven een wedstrijdteam samen. Dit bleek een groot succes te zijn, vaak bemachtigde ze met haar team de eerste plaats. 

Op één van hun wedstrijden, was er een scouting aanwezig. Davinia’s wedstrijdteam viel hun meteen in het oog wat vervolgd werd door een onverwachts telefoontje.

DDC werd geslecteerd voor het nieuwe programma “Dance As One” op VTM! 

“Ik wist wat ons overkwam, maar zat toch met een dubbel gevoel. Op tv komen is een unieke ervaring zowel voor haar als voor haar team, maar anderzijds brengt dit heel wat druk met zich mee.”

“Nadat we de plus- en minpunten tegenover elkaar hadden gezet, zijn we er gewoon voor gegaan! We kregen van VTM de opdracht om tot tweemaal toe een video in te sturen met daarop een korte choreografie, met succes! Daarop werden we uitgenodigd in Vilvoorde en moesten een auditie brengen voor een jury, nadien volgde er ook nog een interview.”

“Na een zenuwslopende maand kregen we het goede nieuws dat we opnieuw geselecteerd waren. Ook vertelde ze ons dat we tegen vrijdag 7 september drie choreo’s moesten hebben van 1,30 minuut. Hier moest ik toch even van bekomen, omdat dit niet evident is met 8 teamleden in de grote vakantie. Dus hadden we afgesproken dat iedereen op vakantie ging in juli en we volop begonnen te trainen in augustus. De afgelopen 2 weken hebben we dagelijks getraind om nu vrijdag 7 september ons live show te doen in Vilvoorde.”  

Dance team “Dance As One”

“Ik heb het volle vertrouwen in mijn team ondanks dat we het moeten opnemen tegen verschillende stijlen binnen de danswereld. We proberen onze moderne stijl tot het hoogste niveau te tillen. Uiteindelijk mag er maar 1 van de 4 groepen door. Wij zelf gaan het op die moment weten, maar we hebben zwijgplicht gekregen en moeten hiervoor ook een contract tekenen. Indien we ons hier niet aan houden, worden we meteen gediskwalificeerd.”

“Als we door zijn moeten we 5 & 6 oktober opnieuw meedoen aan de live shows. Het programma “Dance As One” verschijnt eind oktober op VTM. Tot dan heeft het DDC team zwijgplicht.”

“Ondertussen telt de DDC Family ongeveer 600 leden. De leeftijden van de leden gaan van 2 jaar tot 80 jaar. Iedereen is welkom. De dansschool biedt verschillende stijlen aan zoals; salsa, boogie, yoga, ballet, modern,… onder leiding van de 12 gemotiveerde lesgevers.

Je kan je op elk moment bij de dansschool inschrijven.”, klinkt het.

Wil jij lid worden van de DDC Family of graag een kijkje nemen in deze dansschool?

Affiche opendeurdag 9 september 2018

 

 

 

Breng dan zeker een bezoekje op de opendeurdag nu zondag 9 September.
DDC is gelegen op de spoorwegstraat 31, 3800 Sint-Truiden.

Truiensnieuws wenst hen alvast veel succes!