Aanstaande zondag 19 november pakt Foto Robyns uit met een topaffiche. Kunstfotograaf Steven Thoelen, BMX’er Gilles van de Sompel, voetbalkunstenaar Abel Bazouz en Peter Chanet, bekend van zijn detailfotografie en artificiële intelligentie,… ze zijn er zondag allemaal bij. “Er valt die dag heel wat te beleven en bij te leren zowel voor de professionals als voor de liefhebbers van fotografie”, vertelt zaakvoerder Frank Deltour. Zo toont Peter Chanet toont hoe zijn verlamming hem niet tegenhoudt om te fotograferen.

Op zondag 19 november organiseert Foto Robyns in samenwerking met Qrios een fotohappening bij Droneport Sint-Truiden. Voetbalkunstenaar Abel Bazouz zal er trucjes doen voor de lens van fotografen, waaronder met onder andere Peter Chanet, bekend van zijn detailfotografie en artificiële intelligentie. Voetbalkunstenaar Abel Bazouz, goed voor bijna anderhalf miljoen volgers op Youtube en kunstfotograaf Steven Thoelen zijn erbij, net als Milan Cools, de videograaf van Average Rob. “De Truiense ondernemer is nog één van de weinige fotowinkels die zowel voor de professionele fotograaf als voor de gepassioneerde liefhebber met alle topmerken zeer kort op de bal kan spelen”, vertelt zaakvoerder Frank Deltour. “Deze fotohappening is een manier om blijvend te vernieuwen en op een andere manier contact te houden met enerzijds mijn leveranciers en anderzijds mijn klanten. Het organiseren van workshops is een gat in de markt. Verder organiseren we lezingen, demonstraties met drones en hebben we van elk groot merk wel één of andere nieuwigheid op het vlak van lenzen of toestellen voor te stellen. Mensen gaan ook actief fotograferen en krijgen feedback op hun foto’s.”

Modellen

“Uiteraard moet je modellen hebben die gefotografeerd kunnen worden”, vervolgt Frank. “Hierbij hebben we deze keer flink out of the box gedacht. Voetbalkunstenaar Abel Bazouz voert zijn kunstjes op terwijl anderen hem fotograferen. Kunstfotograaf Steven Thoelen geeft een lezing over hoe zijn projecten tot stand komen. Steven maakt tableau vivants. Zijn vorig werk Reminiscentie werd enkele maanden geleden geveild ten voordele van de Alzheimer Liga. Met Milan Cools ontvangen we ook de videograaf van de welbekende YouTuber Average Rob. En tot slot is er nog Arnout Everaert, een gepassioneerde huwelijksfotograaf met een hart voor auto’s en technologie.”

(Lees verder onder de foto)

In beeld: Frank Deltour van Foto Robyns telt af naar zondag: “Zowel professionals als gewoon geïnteresseerde mensen zijn welkom in oze wereld van de fotografie”

Fotografie vanuit een rolstoel

Peter Chanet, een ex-werknemer van Frank Deltour die drie jaar geleden in een rolstoel belandde wil met zijn werk een inspiratiebron zijn voor iedereen die met een gelijkaardig noodlot geconfronteerd wordt. “Dit was een klap voor iedereen, niet in het minste voor Peter zelf”, zegt Frank. “Sindsdien heeft zijn leven een andere wending genomen, maar zijn passie voor fotografie is niet afgenomen. Integendeel. Een van zijn vrienden maakte een speciale pen waarmee hij heel gedetailleerd kan werken. Vorig jaar organiseerde hij een tentoonstelling waar hij haarscherpe close-ups van vlinders toonde. Peter is ook gespecialiseerd in artificiële intelligentie. Zijn workshop was in een mum van tijd uitverkocht”, besluit Frank Deltour.

De leerkachten van het volwassenenonderwijs CVO Qrios zetten mee de schouders onder deze fotohappening. CVO Qrios biedt fotografie-opleidingen aan. Naast cursussen portret, architectuur, landschap, reportage, initiatie video, … kan je er ook in één jaar tijd je diploma secundair onderwijs behalen in combinatie met de opleiding fotografie.

Praktisch 

Van 10-17 uur op Droneport, Lichtenberglaan 1090, 3800 Sint-Truiden – Iedereen welkom!

Beelden © Foto Robyns/ Rudi De Cock