Tientallen lieveheersbeestjes zwermen dezer dagen door de kinderafdeling van het ziekenhuis van Sint-Truiden. Neen, geen echte beestjes natuurlijk, maar prachtige, gehaakte creaties die de harten van zowel de patiëntjes als het personeel veroverden. Deze schattige knuffeltjes en sleutelhangers zijn het resultaat van maandenlange toewijding van de vrijwilligers van The Magic Angels vzw.

Onze mascotte Pip, die al langer de kinderafdeling opvrolijkt, heeft er nu vele gehaakte vriendjes bij gekregen. De actieve vrijwilligers van The Magic Angels hebben met hun haakpennen heel wat kleurrijke knuffeltjes en sleutelhangers getoverd. Deze creaties zullen dienen als ambassadeurs van Pip, en elk knuffeltje zal een speciaal vriendje vinden om mee op avontuur te gaan. Afdelingshoofd Tina en de andere verpleegkundigen reageerden met groot enthousiasme op deze warme geste. Hun reacties spraken boekdelen en gingen van “Oh zo mooi, zo schattig”, tot en met “echt super de super de super, zoveel mooier dan we durfden te verwachten” en tenslotte “wat een eer voor ons zeg.”

De overhandiging van deze kunstige geschenken zorgde voor verwondering, blijheid en immense dankbaarheid. Iedereen is nu benieuwd naar de reacties en foto’s van de kindjes die deze prachtige creaties zullen ontvangen. “Want uiteindelijk draait het allemaal om de glimlach op hun gezichtjes”, klinkt het bij het personeel. “Trouwens, de vzw The Magic Angels verwelkomen iedereen van harte als haakster, voor naaiwerk of voor andere taken die mensen graag doen. Samen kunnen we nog meer kanjers gelukkig maken”, besluit het team.