De traditionele estafetterun in Sint-Truiden vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 februari. Er wordt in duo’s gelopen die aan elkaar het stokje doorgeven. Dit jaar zal de opbrengst naar twee goede doelen gaan : Kando 2030 die in Sint-Truiden activiteiten organiseert voor (jong)volwassenen met een handicap en BuSO Zonnegroen, het buitengewoon onderwijs in Zoutleeuw. Speelhofrunners Mario Smolders en Stefan Meekers hopen op veel deelnemers. “Iedereen kan hiervan genieten, ongeacht je conditie. Er is onderling veel respect voor iedereen.”

Het systeem is heel simpel. Als duo loop je een parcours van één kilometer. De eerste vertrekt en die geeft na één kilometer die geeft het stokje door aan loper twee. Voor 20 euro krijg je een lekkere braadworst na afloop en is er een uitgebreide prijzentafel. In de kantine van de sporthal is er nadien ook een gezellig samenzijn. Iedereen kan komen supporteren of komen wandelen langs het parcours.

SuperGilles

De Speelhofrunners liepen hun eerste edities voor SuperGilles uit Landen, de jongen met een hersentumor die jammer genoeg de strijd verloor. De jaren nadien ging de opbrengst naar andere goede doelen, zoals een aangepaste fiets voor Robbe, een kind met een beperking, en verder het Kinderziekenhuis van Sint-Truiden, lege brooddozen, … . “Toen SuperGilles overleed was onze eerste reactie om ermee te stoppen”, vertellen Mario en Stefan. “Maar we hebben dan toch beslist om door te gaan, en schenken elk jaar de opbrengst aan één of meerdere goede doelen. Dit jaar gaat er geld naar Kando 2030, de Truiense organisatie met Robby Swerten, voor mensen met een beperking. En ook naar de leerlingen van het Buitengewoon Secundair Onderwijs Zonnegroen in Zoutleeuw.”

In 2018 liepen de Speelhofrunners voor SuperGilles, de jongen die in 2018 op 9-jarige leeftijd de strijd tegen een hersentumor verloor

 

Praktisch

De estafetteloop gaat door op zaterdag 24 februari. “Iedereen kan er zeker aan deelnemen. De snelle lopers schieten natuurlijk onmiddellijk weg. Maar daarna loopt iedereen door elkaar, en niemand weet hoeveel rondes de ene of de andere heeft, en dat is het mooie eraan. Het tempo is niet belangrijk. Er is veel respect tussen trage en snelle deelnemers. Iedereen is welkom.”

Inschrijven kan via https://speelhofrunners.weebly.com/

Beelden – © MVNelissen Fotografie