In de aanloop naar haar 10-jarig bestaan op de huidige locatie in de Meinstraat (Oxfam Sint-Truiden bestaat al 47 jaar) gaat de ploeg vrijwilligers op zaterdag 16 september een groot opendeurfeest houden. “We hopen dat de Truienaren die dag eens naar de achterkant van de apotheek op de Groenmarkt willen wandelen. We hebben ons aanbod verbreed met duurzame én lokale producten.”

De Wereldwinkel is open en het zijn er ook solden. Maar de vrijwilligers zijn volop in de weer om het feest voor hun 10-jarig winkeltje in de Meinstraat voor te bereiden. “We zitten hier wat achter de Groenmarkt een beetje weggestoken”, vertellen Nida en Nadine. “Daarom willen we op zaterdag 16 september de Truienaren naar hier krijgen en organiseren we dus een gezellig feest. Iedereen is welkom!”

Wereldwinkel Sint-Truiden bestaat al veel langer. “Zevenveertig jaar geleden is Marie-Rose begonnen met een stand in het CC”, weet Nadine. “Nadien zijn we nog een paar keer verhuisd. Maar in september zal het precies tien jaar geleden zijn dat we verhuisden naar de Meinstraat.” De winkel vinden is misschien niet moeilijk, maar je loopt er zo aan voorbij omdat die wat uit het zicht ligt, in de schaduw van de abdij en de OLV-kerk, in een smal zijstraatje. Dat beseffen ze ook bij de medewerkers: “De weg vinden blijft voor veel Truienaren moeilijk. En daar willen we wat aan doen”, zegt Nida. Daarom een feest op 16 september.”

“We zijn veel jonger dan ons imago. Het aanbod van de Oxfam Wereldwinkel in Sint-Truiden werd uitgebreid met zero waste producten en ook korte keten producten van handelaars uit de Truiense regio worden er uitgestald”, besluit Nadine. “We hebben onze winkel mooi aangekleed en er zijn veel producten, zowel in de food als de non-food, aan een eerlijke prijs, ook voor zij die het gemaakt hebben.”

(Alle praktische info onder de foto’s)

In beeld: heel wat voedingsproducten in de Wereldwinkel. Daarnaast zijn er ook verzorgingsproducten, wenskaarten, handgemaakte sieraden, geschenkjes, …  .

Wereldwinkel Sint-Truiden feest op 16 september, Meinstraat 11, Sint-Truiden, achter de apotheek van de Groenmarkt. Iedereen welkom!

Openingsuren: dinsdag, woensdag en donderdag van 10 – 12.30 en van 13 – 17 uur. Zaterdag: 10-17 uur. Zondag en maandag gesloten. Op 21 juli gesloten. https://shop.oxfamwereldwinkels.be/sint-truiden/

De Wereldwinkel bevindt zich achter de apotheek aan het Trudoplein naast de abdij

Foto’s © Media Haspengouw