Op tweede paasdag 10 april organiseert de stad Borgloon een speciale editie van de Loonse Boerenmarkt. Traditiegetrouw vinden op die paasmaandag ook de Stroopfeesten plaatsen. Er worden dus heel wat bezoekers verwacht aan de Stroopfabriek. Met de Boerenmarkt wil de stad Borgloon de korte keten en economie van Haspengouw promoten. Er worden 20 kramen gratis ter beschikking gesteld.

Traditiegetrouw vinden op Paasmaandag de Stroopfeesten plaats. “Er worden heel wat bezoekers verwacht aan de Stroopfabriek”, zegt verantwoordelijk schepen Loes Ory (Open Vld). “Voor de Boerenmarkt zoeken we telers en producenten van Haspengouw die hun aanbod van eigen bodem willen uitstallen. Ook ondernemers die werken rond korte keten en afgeleide producten zijn meer dan welkom. We beperken ons aanbod tot producten die vallen onder de noemer ‘eten en drinken’. Met de Boerenmarkt wil stad Borgloon de korte keten en economie van Haspengouw promoten.”

Voor de Boerenmarkt stelt de stad 20 kramen gratis ter beschikking. Schepen Ory: “Let op, de plaatsen zijn dus beperkt! Aansluiten met een eigen kraam of de kraam delen voor gezamenlijk aanbod is natuurlijk ook mogelijk. Om een divers en evenwichtig aanbod te verzekeren bekijken wij alle inschrijvingen. Zo houden we het aanbod op de markt gevarieerd. De inkleding van elke kraam is de verantwoordelijkheid van de standhouder.”

Geïnteresseerden zullen snel antwoord krijgen als ze hun mail met inschrijving of met vragen sturen naar economie@borgloon.be met vermelding welke producten ze kunnen aanbieden.

Boerenmarkt praktisch

Maandag 10 april , van 13u tot 17u, een speciale editie van de Loonse Boerenmarkt, stroopfabriek  

Standhouders kunnen inschrijven tot 31 maart 2023

 

(Foto © Stad Borgloon)