De Belgische tweedehands autoverkoop is de afgelopen weken aan het stijgen. Uit cijfers van begin januari tot nu blijkt dat het aanbod en de vraag groeien. Bij het Truiense CL Cars op de Luikersteenweg te Brustem voelen ze de populariteit van ‘de occasie’. “Vooral de dieselwagen blijft erg in trek. Het is veruit de goedkoopste manier van autorijden”, klinkt het daar.

De cijfers uit het onderzoek van de eerste maanden van 2023 geven tendenzen aan die in Sint-Truiden bij CL Cars worden bevestigd. De autoverkoop van tweedehandswagens zit in de lift. En diesel is veruit de populairste brandstof. 64% van de verkochte tweedehands wagens is een diesel. Alternatieve modellen, zoals hybride en elektrische wagens, worden amper tweedehands gekocht.

“Die tendens zien we ook bij ons”, zegt men bij CL Cars. “De verkoop van dieselauto’s loopt als een trein, en wel om de eenvoudige reden dat dat nog steeds de goedkoopste manier van autorijden is. De omslag naar elektriciteit blijft uit. De Europese Unie heeft gestemd voor een voorstel waarbij nieuwe auto’s vanaf 2035 geen uitstoot van CO₂ meer mogen hebben. Maar de mensen zelf zijn er nog lang niet klaar voor. De mindset en de nodige infrastructuur ontbreken. Er gaat een alternatief moeten blijven bestaan.”

Geen vervelende wachttijden

Het team van CL Cars sprong al lang geleden in het gat van de snelle levering. “Mensen moeten te lang wachten op een nieuwe wagen. Ze horen ook van anderen dat die wachttijd zelfs durft uit te lopen. Meer automobilisten kiezen voor een wagen van één of twee jaar oud, omdat dat betaalbaarder is. Voor die mensen hebben we een gevarieerd aanbod in voornamelijk benzine en diesel. Onze klanten kiezen door hier rond te wandelen of bestellen via onze website. We hebben een vijftigtal wagens in voorraad. Wij bieden wagens aan van alle merken.”

(Lees verder onder de foto)

In beeld: CL Cars heeft eveneens bestelwagens in de aanbieding. “Bedrijven hebben soms vlug een oplossing nodig en omzeilen die lange wachttijden door bij ons aan te kloppen.”

Service na verkoop

En vanwaar die grote naambekendheid bij de Truienaren en in de wijde omgeving? “Door een goede service achteraf krijg je een betrouwbare naam. We hebben hier een eigen werkplaats met techniekers die erg begaan zijn met de auto’s die we verkopen. Er staan vervangwagens klaar. Er is onze service na verkoop waardoor we de klant dat tikkeltje extra geven. Er is de sterke troef van autofinanciering zodat kopers niet op zoek moeten voor een lening. Of anders gezegd: onze klanten kunnen hier voor alles terecht. We zien graag contente mensen.”

CL CARS * Luikersteenweg 320 – Sint-Truiden * Tel. 011 69 11 70

Openingsuren: van maandag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 18 uur * Op zaterdag: 9:30 – 12:00 en van 13:00 – 17:00

Zondag gesloten

www.clcars.be