Het voorbije etmaal zijn er 283 coronadoden gevallen in België. Dat heeft het Nationaal Crisiscentrum donderdagvoormiddag bekendgemaakt op de dagelijkse persbriefing. De totale dodentol staat nu op 2.523 in ons land.

Er werden ook 459 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis, wat het totaal op 5.590 brengt. Dat zijn er 98 minder dan woensdag en het is zo voor de tweede dag op rij dat het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen daalt. De voorbije 24 uur mochten ook 483 mensen het ziekenhuis verlaten. In totaal zijn nu al 5.164 mensen genezen verklaard.

Er liggen in totaal 1.285 mensen op intensieve zorgen, dat is een stijging van 9 ten opzichte van woensdag. 992 patiënten moeten worden beademd, dat is een daling van 16 ten opzichte van woensdag.

Er werden ook opnieuw 1.580 nieuwe besmettingen vastgesteld, wat het totaal op 24.983 brengt.

De Belgische overheden starten vanaf donderdag via verschillende kanalen naar verschillende doelgroepen een campagne die tot doel heeft de bevolking ertoe aan te zetten om de maatregelen die opgelegd werden, vol te houden. Dat heeft Yves Stevens, de woordvoerder van het nationaal crisiscentrum, donderdag op de dagelijkse persbriefing bekendgemaakt.

In Limburg zijn ondertussen al 3.038 mensen met zekerheid besmet met het coronavirus. Dat zijn er 249 meer dan gisteren, de hoogste stijging van afgelopen week. Op dit moment hebben 35 op 10.000 Limburgers met zekerheid een coronabesmetting.