Wat hebben ze gemeen: de leerlingen van het Virga Jesse college in Hasselt, de verplegers in Zweden, de senioren van Triamant, de olifantenverzorgers in Zimbabwe en Ronaldo? Allemaal heupwiegen ze op Jerusalema.

De Zuid-Afrikaanse gospelbeat werd een jaar geleden online gezet door de Zuid-Afrikaanse dj en producer Master KG. Inmiddels wordt het lied wereldwijd omarmd door veel zorgmedewerkers die troost en lol zoeken in de coronapandemie.

 

 

 

Ook in Triamant Velm, waar het zorgpersoneel de bewoners inviteerde   om op een druilerige morgen de Jerusalema in te oefenen en … te dansen. Geen sinecure, ook al omdat de regen roet in het dansen kwam gooien.

De aanstekelijke beat van het nummer greep ook de senioren van Triamant in Velm bij de keel, maar ook het coronaproof dansje dat erbij hoort. Het Zuid-Afrikaanse nummer Jerusalema is ondertussen uitgegroeid tot ‘symbool van hoop in deze zware periode’ en wordt nu ook gelinkt aan de coronacrisis. Daarom deden de medewerkers en bewoners van het Triamant graag mee!

 

En voor die tienTruienaren die het nog niet zouden kennen…