Elk jaar in mei organiseert het stadsbestuur van Sint-Truiden een babyborrel voor alle baby’s die het afgelopen jaar geboren werden. Door het coronavirus en de bijhorende veiligheidsmaatregelen, kon deze leuke activiteit dit jaar niet plaatsvinden. Om de nieuwe ouders toch extra te verwennen, levert de stad de komende weken een geboortebox met  cadeaubonnen, nuttige informatiebrochures en leuke gadgets bij elk gezin thuis.

Ook voor ouders van pasgeboren kindjes is 2020 een bijzonder jaar. Zo valt het normale babybezoek weg, grootouders kunnen niet op hun kersvers kleinkind passen, of ouders moeten dikwijls de zorg voor hun kindje combineren met thuiswerk. Om hen tijdens deze vreemde tijd toch extra te verwennen te zetten voor de geboorte van hun baby, bezorgt de stad Sint-Truiden vanaf 1 december de geboorteboxen die anders werden uitgedeeld op de jaarlijkse Truiense babyborrel, dit jaar uitzonderlijk aan huis.

 Geboortebox aan huis
“Tussen 1 april van vorig jaar en 31 maart van dit jaar werden 354 baby’s ingeschreven in Sint-Truiden en dat is heel wat. De Truiense Babyborrel was de ideale gelegenheid voor gezinnen om elkaar te ontmoeten en om kennis te maken met de verschillende organisaties in de stad die hen helpen met de opvoeding van hun jonge kinderen. Door het wegvallen van deze activiteit, hebben we beslist daar een mouw aan te passen en de bijhorende geboortebox gewoon aan huis te leveren bij de ouders zelf.” zegt schepen van Bevolking Johan Mas. “Omdat we in mei 2021 wellicht ook geen feest gaan kunnen organiseren, hebben we ook de ouders van kindjes geboren tussen 1 april en 31 oktober 2020 nu al aangeschreven zodat ook zij hun box aan huis kunnen ontvangen. De komende maanden zullen we deze werkwijze aanhouden zodat kersverse Truiense ouders een box krijgen.

Ondersteuning van de lokale handel en andere organisaties
“De komende weken bedeelt onze boodschappendienst meer dan 500 geboorteboxen met cadeaubonnen, nuttige informatiebrochures en leuke gadgets. Zo kunnen we toch iedereen persoonlijk bereiken. We ondersteunen met deze box meteen de lokale handel en andere lokale organisaties. De box bevat onder andere een Shop & the City Cadeaubon, een waardebon voor de Wereldwinkel en een voordelenboekje voor tal van acties en diensten. Bovendien krijgt iedere boorling een leuk t-shirtje van de stad Sint-Truiden met daarop de slagzin ‘Ich zen van Sintruin’ en een slabbetje van STVV, zo geven we ook bij de allerjongsten uit onze stad het Sint-Truiden-gevoel mee”, besluit burgemeester Veerle Heeren.