98 nieuwe infecties in ons land

Algemeen
1

Op maandag 1 juni werden 98 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 54 in Vlaanderen, 28 in Wallonië en 16 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 58 615.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 819 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 26 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 166 patiënten, dat is een stijging met 2 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 15 934 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 14 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 505 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 19 in de voorbije 24 uur. Van die 19 overleden 13 mensen in het ziekenhuis en 6 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 83% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 505 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,5% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (26%) als vermoede (74%) gevallen.

Het aantal besmettingen in vlaanderen weer dubbel dan wallonie, het is opvallend dat mondmaskers bij bezoek aan winkels in wallonie 90% bedraagt in vlaanderen 25% is er een connectie?

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
1
Brand in Abdijstraat: medisch interventieplan afgekondigd

Bij een uitslaande brand in een dakappartement in de Abdijstraat zijn dinsdagochtend rond 3.30 uur een aantal bewoners gewond geraakt. Alle 25 bewoners werden uit de blok geëvacueerd. Het Medisch interventieplan werd afgekondigd. De meeste gewonden waren bejaarde bewoners van het sociale woonblok die last hadden van ademhalingsproblemen door de …

Algemeen
AB Inbev geeft 20 miljoen liter water aan landbouwers

Bierbrouwer AB Inbev gaat deze zomer zijn gezuiverd brouwerijwater aanbieden voor de landbouwsector. Het zou gaan om 20 miljoen liter water. Water is voor de landbouw onmisbaar. Voor AB Inbev is het een win win situatie. Hun overschotten komen niet in de waterlopen terecht en wordt nuttig gebruikt om iedereen …

Algemeen
sp.a: “Meerderheid in Sint-Truiden gaat steeds vaker in de fout”

“De CD&V-N-VA-Open Vld -meerderheid gaat steeds verder in Sint-Truiden”, zegt sp.a-fractieleider Gert Stas. De Truiense socialisten zijn boos, erg boos. Het belooft dus vanavond weer een hete gemeenteraad te worden, voor het eerst weer “fysiek” in de Gazo. “Wij kunnen als sp.a niet meer op een normale manier onze oppositierol …

%d bloggers liken dit: