Aantal nieuwe infecties daalt verder

Algemeen
Op dinsdag 26 mei werden 137 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 91 in Vlaanderen, 31 in Wallonië en 15 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 57 592.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1 128 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 36 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 220 patiënten, dat is een verdere daling met 29 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 15 465 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 145 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 364 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 36 in de voorbije 24 uur. Van die 36 overleden 16 mensen in het ziekenhuis en 17 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 88% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 364 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,5% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (25%) als vermoede (75%) gevallen.
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Kasteelpark van Heers opent (opnieuw) de ijzeren poort

Het is zo ver: vanaf 4 juli openen we elke zaterdag en zondag van 10 tot 20 u de smeedijzeren poort van het mooiste landschapspark van Haspengouw. Kom wandelen, picknicken, schaakspelen of gewoon genieten van de rust in onze luie strandstoelen! Ontdek de oude grotto, het uitkijkpunt, de applaustoren of …

Algemeen
Philip Heusdens nieuwe coach van Velm VV

Vorig seizoen kon Velm VV de promotie naar derde provinciale afdwingen, weg uit de hel van de b-ploegen in vierde. En een promotie schept verwachtingen en verplichtingen. Velm VV heeft niet stil gezeten. Coach Rutten en assistent Swinnen verlieten de club. Intussen werd bekend dat Philip Heusdens, vorig seizoen nog …

Algemeen
Een nieuwe telg in Sporting Aalst familie: G-VOETBAL

Voetbal is volkssport nummer één dus starten we het nieuwe seizoen met een nieuwe doelgroep om op die manier iedereen de kans te geven zich uit te leven in het “spelletje”. Op 18 juli (14u-16u) gaat de Kick-Off training door. Geïnteresseerden mogen altijd een kijkje komen nemen. Zij die graag …

%d bloggers liken dit: