Het is hommeles in de Pro League. Of de competitie start op 8 augustus is maar zeer de vraag door de vele processen die voor de rechtbanken gevoerd worden, en als ze al start zal het zonder toeschouwers zijn!

De Pro League organiseerde woensdag nog een videovergadering voor zijn 24 clubs. Na wekenlang sleutelen aan een plan werden de laatste details doorgenomen. Het idee was even eenvoudig als briljant. Vanaf augustus zouden manifestaties in open lucht voor 800 personen in plaats van 400 personen kunnen plaatsvinden. Aangezien stadions vaste constructies zijn, en één tribune kan worden opgevat als een “manifestatie”, kon elke tribune 800 fans bevatten. Verschillende clubs smeedden plannen om tot 3.200 supporters toe te laten als de competitie op 8 augustus zou hervatten.

Dat snode plannetje valt in duigen. Ook het protocol van de Pro League, dat voorzag in aparte toegangen, verplicht dragen van mondmaskers en registratie van alle bezoekers, speciale tickets en respect voor bubbels gaat dus ook voor onbepaalde tijd de diepvries is, al zeker tot 1 september, en dan nog als de tweede golf besmettingen, die eraan zit te komen, onder controle is.

Voor STVV is het probleem nog niet zo groot: de Kanaries brachten tot op heden slechts 1.600 abonnementen aan de man, lang niet de helft van vorig jaar. De toneelvereniging van Nieuw-Sint-Truiden speelde ooit voor meer toeschouwers! Wat de reden daarvan is, laat zich raden: de verkoop van sterkhouders en het feit dat er langs de inkomdeur nauwelijks iets gepasseerd is.