Animal Rescue Service bestaat precies 365 dagen!

Algemeen
1

“We mogen officieel 1 kaarsje uitblazen! Sinds vandaag bestaan we exact 1 jaar! Een jaar met ups en downs.. Bloed zweet en tranen.

Hier en daar wat gekneusde ledematen en gewrichten. Maar dat is het allemaal waard om te zien wat we op 365 dagen bereikt hebben! We hadden voor- en tegenstanders van onze vereniging. Voor velen was het een absolute must! Voor anderen een overbodig iets. Een gebied van een straal van 20km rond St-Truiden werd snel veel groter. Zo zitten we momenteel van Riemst en Tongeren tot Brussel en Tremelo”. Aan het woord zijn de verantwoordelijken van de Animal Rescue Service.

“We hebben op een jaar tijd maar liefst 1671 effectieve interventies gereden! Dit zijn de keren dat we werkelijk uitgereden zijn om een actie te ondernemen. Gaande van het ophalen van een egel tot het vangen van een ree of een inbeslagname met de politie.

We haalden in dat jaar 152 verschillende diersoorten op. De meest opgehaalde soorten zijn egels, bosduiven en wilde eenden. Op kop staan de egels met maar liefst 229 exemplaren!

Ook zijn er een paar minder voorkomende soorten opgehaald zoals een geoorde fuut, eikelmuis, smelleken (de kleinste valkensoort),”  

Plakkerige Aziatische grondeekhoorn
In een tuin in Borgloon is een Aziatische grondeekhoorn gevangen. Het diertje hing vol met een plakkerig boeltje. Om hem te laten verzorgen, werd hij door de mensen van Animal Rescue Service naar het Natuurhulpcentrum gebracht.

De Aziatische grondeekhoorn vertoefde al een tijdje in de tuin. Afgelopen weekend kon hij worden gevangen door de mensen van de vzw Rescue Animal Service. Hoe het diertje onder het kleverig goedje geraakte, is een raadsel. In het Natuurhulpcentrum werd hij geholpen. Volgens Sil Janssen gaat het sowieso om een ontsnapt exemplaar. “Want deze soort komt hier niet voor. Dat er zo’n eekhoorn in het wild wordt gevangen, is voor ons ook de eerste keer. De Aziatische grondeekhoorns die wij hier opvingen, waren tot nu toe allemaal afgestaan door de eigenaars.” De eigenaar van dit exemplaar is tot nu toe onbekend.

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Triamant Velm danst de Jerusalema!

Wat hebben ze gemeen: de leerlingen van het Virga Jesse college in Hasselt, de verplegers in Zweden, de senioren van Triamant, de olifantenverzorgers in Zimbabwe en Ronaldo? Allemaal heupwiegen ze op Jerusalema. De Zuid-Afrikaanse gospelbeat werd een jaar geleden online gezet door de Zuid-Afrikaanse dj en producer Master KG. Inmiddels …

Algemeen
Belgerinkel aan het stadhuis op een zondagmorgen

Fietsersbond Sint-Truiden plaatste zondagvoormiddag een ‘Ghost bike’ als symbool voor alle verongelukte fietsers in onze samenleving sinds de start van het nieuwe schooljaar. “Sint-Truiden bleef gelukkig gespaard. Maar vergis je niet, deze tragische ongevallen konden ook hebben plaatsgevonden op de Speelhoflaan, Diestersteenweg of Naamsevest”, aldus de Sint-Truidense Fietsersbond. “Ondanks enkele …

Algemeen
Shoppen langs het water

Het zou wel eens kunnen dat het op de Groenmarkt een paar graden minder is dan in de rest van Sint-Truiden. De reden? De tientallen fonteinen en de waterspiegel koelen de atmosfeer af. Is het misschien daarom dat, langs het koele water, de bloemenkramen en de fruithandelaars hun stek kregen …

%d bloggers liken dit: