Bij Roosmarijn Beckers, de kopvrouw van Vlaams Belang in Sint-Truiden, zijn twee agressieve tumoren vastgesteld in één borst. Beckers is verkozen voor het Vlaams Parlement en leidt in Sint-Truiden haar partij naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Ze blijft ondanks dit harde feit toch doorwerken.

We kennen haar als een hardwerkende politica, getrouwd met stadsgenoot en advocaat Kris Termonia en mama van drie dochters Katarina (13), Helena (11) en Johanna (7). “Ik weet dat één op de acht vrouwen met borstkanker kampt”, vertelt Roosmarijn. “Ik ben lang niet de enige. Maar ik was toch erg verrast toen ik de diagnose kreeg omdat de risicofactoren niet op mij van toepassing zijn. Ik ben op mijn 23e moeder geworden, ik heb lang borstvoeding gegeven, ik heb geen overgewicht, ik sport veel en niemand in mijn familie heeft het gehad.”

Toen Roosmarijn knobbels in haar borst ontdekte liet ze een echo nemen. “De dokter sprak van een goedaardige tumor, maar ik heb toch een biopsie laten nemen. En dit is het verdict: een agressieve tumor. Intussen weet ik dat ik geopereerd moet worden en bestraald.”

Roosmarijn werd bij de verkiezingen van 2019 met 11.639 voorkeurstemmen verkozen voor Vlaams Belang in het Vlaams parlement. Beckers zetelt er in de Commissie Onderwijs. Ze is van plan om haar werk te blijven doen, desnoods vanop afstand met live streaming. In Sint-Truiden heeft ze de partij terug op de kaart gezet na de teleurstellende uitslag van 2018. Ze komt lokaal meer op de voorgrond. Zo ijvert ze ervoor de politieke schandalen die de stad Sint-Truiden teisteren grondig te laten uitspitten, en ze kwam de laatste tijd in ons nieuws met ondere andere haar plannen voor meer fietsveiligheid in en rond de stad.

Foto © Rudi De Cock