Er zullen niet alleen boetes worden uitgedeeld voor het deelnemen aan lockdownfeestjes, ook gewone families die met te veel rond de kerstboom zitten kunnen beboet worden.

In heel Limburg rijden op kerstavond en met Kerstmis extra politiepatrouilles rond voor het handhaven van de coronaregels. De zone Limburg Regio Hoofdstad zet vijf bijkomende ploegen in. In Lanaken en Maasmechelen draaft ook de cavalerie op. De politie voert nergens een heksenjacht, maar de speeltijd is duidelijk voorbij.

Het is de politie menens wat de naleving van de Coronamaatregelen tijdens de Feestdagen betreft. Zo zullen er in de politiezone Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken twee extra patrouilles worden ingezet. Niet komen zeuren dat u er nooit van gehoord heeft, als je tegen de lamp loopt. Even voor rekenen: je zit gezellig Stille Nacht te zingen rond de kerstboom, champagne inde hand en de oesters op tafel, jullie twee en vier heel dikke vrienden! Prijs (buiten de dank en de catering) 4.000 euro voor de organisator 750 euro voor de deelnemers, dus 4.000 + 5 x 750 = 7.750 euro. Zeg nu niet dat u van niks wist!