De oude sporthal van Sint-Pieter is er niet meer: de afbraakwerken zijn begonnen om plaats te maken voor een nieuwe sporthal en een nieuw zwembad.

Het park zal tal van sport-, recreatie-, en zorgfuncties omvatten, die voor iedereen ruim toegankelijk worden. Het nieuwe ‘Bloesembad’ zal de blikvanger vormen in dit nieuwe, groene sportpark. Voor de realisatie van dit alles slaat de stad de handen in mekaar met een privépartner.

Het zwembadcomplex Sint-Pieter in Sint-Truiden was na bijna 45 jaar helemaal opgebruikt, zo bleek uit grondig onderzoek. Betonrot, lekken en slijtage zorgden voor een vernietigend ingenieursapport in 2016. Dat gaf het zwembad nog een houdbaarheid van 5 jaar.  Er werden beperkte instandhoudingswerken gedaan en Sint-Truiden ging onmiddellijk op zoek naar een nieuwe invulling voor sportcomplex Sint-Pieter. Trouwens, niet alleen het zwembad was aan vernieuwing toe, maar ook de andere lokalen waren tot op de draad versleten, getuige de emmers die op de vloer van de balletzaal stonden om doorsijpelend water op te vangen. Alles kan dus alleen maar beter worden als we tegen volgend jaar in een nagelnieuw gebouw terecht kunnen. Dus moeten we nu maar een vleugje nostalgie doorslikken en dergelijke taferelen voor lief nemen.

Wie wil genieten van wat het Sportcentrum Haspengouw gaat worden, hier nog even het filmpje.