Een frisse pint na de match, dat is zeker

Wat zijn de kansen van STVV op Anderlecht, deze avond om kwart na zes? Moeten we eerlijk zijn? Normaal gezien: zero. Maar het verhaal van David en Goliath kan zich ook nog eens herhalen.

Met de kern die Anderlecht bij mekaar kocht, de status van topclub en G5, de kwaliteit van de spelers, het thuisvoordeel en het puntenverlies op de openingsdag als motivatie kunnen we niet tot een andere vaststelling komen.

Maar!
STVV zit in “the winning mood”. De oefenmatchen oogden al positief (behalve het verlies tegen Anderlecht) en vorige week werd AA Gent, dat eigenlijk de zogenaamde kwaliteit bij STVV weghaalde, puntenloos richting Oost-Vlaanderen gestuurd. Een opsteker van jewelste voor de kanaries en een zege die we als oververdiend mogen kwalificeren.

Gent kreeg trouwens een tweede pandoering in de Ghelamco-arena, Genk sleepte op een diefje een punt op verplaatsing: de kopploegen zijn niet zo “kop” als we mogen verwachten. Dus ook Anderlecht niet?

“U kijkt toch ook?”
Dat weten we vanavond rond 20.00 uur. Als STVV met punten richting Haspengouw komt, dan mogen we van een stunt spreken, en dat zal dan ook de titel zijn in alle gazetten. Moest dat niet zijn, het zij zo. Als de kanaries hun truitjes maar nat willen maken, niet naast hun schoenen gaan lopen en doe wat van hen verwacht wordt: voetballen tot je er dood bij neervalt! Wij zitten vanaf 18.00 uur op het kantje van onze stoel, pet en sjaal laten we uit wegens te warm, en na de match drinken we een goeie frisse Grimbergen, wat de uitslag ook moge zijn!

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Vernieuwde Vissegatstraat en omgeving coronaveilig ingehuldigd

  De voorbije maanden zijn nog enkele details afgewerkt, maar intussen is de Vissegatstraat en haar omgeving helemaal klaar. Om de buurtbewoners te bedanken voor hun begrip en constructieve ingesteldheid tijdens de werken, organiseerde het stadsbestuur een coronaveilige inhuldiging waarbij iedereen ‘van op afstand maar toch dichtbij’ de opening van …

Algemeen
Studeren in cultuurcentrum De Bogaard

Cultuurcentrum De Bogaard stelt van 7 tot en met 23 december opnieuw twee ruimtes ter beschikking voor de Truiense studenten die in alle stilte voor hun examens willen studeren. Je kan er elke weekdag van 9u tot 18u terecht en op zaterdag van 9u tot 16u. De 2 ruimtes zullen …

Algemeen
De H. Franciscus heeft de kerststal uitgevonden

Museum DE MINDERE vraagt in naam van de uitvinder van de kerststal, Franciscus van Assisi, om Kerstmis thuis te vieren en om postkaarten naar mekaar te sturen. Het wordt pas een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar als we deze eindejaarsperiode thuis blijven. DE MINDERE, het museum van de Vlaamse …

%d bloggers liken dit: