Wegens de corona-toestanden was het dit jaar niet mogelijk om onze jaarlijkse Fakkeltocht te organiseren i.s.m. de gemeenten Heers, Gingelom en Sint-Truiden.

De afdelingen hebben beslist om ieder hun eigen monumenten te bezoeken om toch de traditie levendig te houden. Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw onze Fakkeltocht samen met de andere gemeenten organiseren.

“We bedanken de leden van NSB Heers, NSB Bovelingen, de burgemeester en de schepenen van Heers voor hun aanwezigheid tijdens onze serene Fakkeltocht”, aldus de oud-strijders van Heers en Bovelingen.

Ook in Sint-Truiden trok schepen van Militaire Zaken, Ingrid Kempeneers op pad met de oud-strijders van de gemeente.

De jaarlijkse fakkeltocht is een traditie die al bijna 100 jaar bestaat. In 1928besloot de Nationale Strijdersbond een fakkeltocht te organiseren te organiseren waarbij fakkeldragers, allemaal oud-strijders van alle hoeken van het land startten aan een tocht die op 11 november in Brussel eindigde. De fakkel werd van dorp tot stad doorgegeven om op de avond van 11 november te eindigen aan het graf van de Onbekende Soldaat waar de fakkels gedoofd werden.

“Wij gaan om 14.00 van start in Velm. Heel onwezenlijk en heel raar. Vorig jaar met een volle bus, dit jaar met een handvol deelnemers”, zegt Heidi Geerts van Sint-Truiden nog.