Fakkeltocht gaat door, maar plaatselijk

Algemeen

Wegens de corona-toestanden was het dit jaar niet mogelijk om onze jaarlijkse Fakkeltocht te organiseren i.s.m. de gemeenten Heers, Gingelom en Sint-Truiden.

De afdelingen hebben beslist om ieder hun eigen monumenten te bezoeken om toch de traditie levendig te houden. Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw onze Fakkeltocht samen met de andere gemeenten organiseren.

“We bedanken de leden van NSB Heers, NSB Bovelingen, de burgemeester en de schepenen van Heers voor hun aanwezigheid tijdens onze serene Fakkeltocht”, aldus de oud-strijders van Heers en Bovelingen.

Ook in Sint-Truiden trok schepen van Militaire Zaken, Ingrid Kempeneers op pad met de oud-strijders van de gemeente.

De jaarlijkse fakkeltocht is een traditie die al bijna 100 jaar bestaat. In 1928besloot de Nationale Strijdersbond een fakkeltocht te organiseren te organiseren waarbij fakkeldragers, allemaal oud-strijders van alle hoeken van het land startten aan een tocht die op 11 november in Brussel eindigde. De fakkel werd van dorp tot stad doorgegeven om op de avond van 11 november te eindigen aan het graf van de Onbekende Soldaat waar de fakkels gedoofd werden.

“Wij gaan om 14.00 van start in Velm. Heel onwezenlijk en heel raar. Vorig jaar met een volle bus, dit jaar met een handvol deelnemers”, zegt Heidi Geerts van Sint-Truiden nog.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Mondmasker verplicht van 31 oktober tot en met 2 november 2020 op alle kerkhoven in Sint-Truiden.

   Wegens de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in het hele land, treft de overheid strengere maatregelen. De lokale besturen spelen eveneens een grote rol in het nemen van aanvullende preventieve maatregelen om de verdere verspreiding van het virus in te perken. Bij burgemeesterbesluit heeft het stadsbestuur dan ook …

Algemeen
Eerste exemplaar van “Geloven is een Werkwoord” is voor de bisschop

Deze week trokken Giel Stinckens en Jos Lacroix naar bisschop Patrick Hoogmartens om hem het eerste exemplaar van hun boek “Geloven is een Werkwoord” te overhandigen. Gedurende jaren schreef Giel Stinckens, pastor van OKRA Limburg, elke maand een bezinning warme de vergadering van het Dagelijks Bestuur van OKRA startte. “Dat …

Algemeen
Sinds vannacht zijn de deuren van de Bogaard voor onbepaalde tijd dicht.

Wanneer ze terug open gaan, is op dit moment nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: van zodra het kan, zullen we er alles aan doen om u weer op een veilige manier te laten genieten in onze zalen.   De voorbije zeven maanden waren een uitdaging voor ons …

%d bloggers liken dit: