Montenaken en omstreken kunnen weer veilig ademhalen. Al een 2-tal maanden was Montenaken in de ban van de ‘struisvogels’ (nandoe’s) die rondliepen aan de 2 en 3 tomben.
Maar daar kwam gisteren gelukkig een einde aan! De 2 ontsnapte nandoe’s zorgden wel voor heel wat animatie, maar ook voor heel wat gevaarlijke situaties.. Ze liepen gewoon over de weg en stonden zelfs een moment net langs de E40 die dichtbij ligt. 1 van 2 kon enkele weken geleden gevangen worden door de eigenaars zelf. Maar de andere kon toch nog het hazenpad kiezen.
Tot gisteren genoot hij dus van de vrijheid..
Dankzij 2 gemeentewerkers van de Stad Landen kon de nandoe in een perceel gedreven worden dat deels omheind was. De eigenaar van het perceel was ook aangekomen en zo konden we met onze netten en wat mankracht beginnen aan de actie. Twee maal kon hij toch nog snel tussen ons door lopen maar 3de keer goeie keer! Hij liep in de val en kon geen kant meer op dankzij de grote reenetten. De nandoe werd snel ingeladen en naar de eigenaars gebracht! Klein Vossenpark zag ons graag komen met hun laatste verloren fazant op stelten! Het duo zit nu terug veilig samen in hun verblijf .