Het werd een intrieste zaterdag voor het Truiens voetbal met 1 op 9. Over STVV en de 0-0 tegen Kortrijk hadden we het gisteren al uitgebreid

Maar zaterdagavond moesten er ook twee provincialers aan de slag, en voor die was winnen een even grote noodzaak als voor STVV. Terwijl de Kanaries alsnog een punt uit de brand sleepten, gingen KVV Zepperen-Brustem en Sporting Aalst zwaar de boot in.

KVK Zepperen-Brustem ging bij GS Beek verliezen met 3-1 en komt daarmee op de voorlaatste plaats in de klassering terecht. Zeker niet de plaats die ze op basis van de kwaliteit verdienen, maar de realiteit is zo. Wedden dat er een hartig woordje gaat gebabbeld worden aan de Sportpleinstraat in Zepperen, want met de kleppers die ingehaald werden moeten de eerste provincialers veel beter kunnen en moeten.

In derde C kreeg Sporting Aalst het zwaar te verduren. Bij HO Heide Hasselt verloren de rood-zwarten met 6-2. Met drie puntjes uit vier matchen is het normaal dat je onderaan bengelt.

Velm VV daarentegen blijft op een wolk voetballen. Tegen hekkensluiter Herk Sport werd het een logische zege met 1-3 met een gedeelde koppositie met Vechmaal als beloning. Voetbal kan toch plezierig zijn, als je als neofiet meteen meedraait aan de kop.

De Dames van STVV waren vrij in een toch wel erg rare kompetitie in eerste provinciale. Na vier speeldagen zijn er ploegen die viermaal gespeeld hebben, driemaal of tweemaal. Dat is een klassement ook van nul en generlei waarde. Het minste dat kalendermakers zouden, moeten doen is reeksen maken met een paar aantal ploegen.

De vrouwen in tweede provinciale deden het dan wel goed. Ook hier hebben we ploegen met 4, 3 en 2 matchen en is een klassering nattevingerwerk. STVV B won thuis met 2-0 tegen Elen en staan derde met 9 punten na drie matchen terwijl de nummers 1 en 2 met 10 en 9 punten al vier partijen mochten afwerken.

De vrouwen van KVV Zepperen-Brustem haalden het grof geschut boven. Op Diepenbeek vonden ze niet minder dan achtmaal de weg binnen het kader: 0-8. Hiermee betrekken ze de vijfde stek in de klassering, ook met drie matchen. Diepenbeek mag dan wel laatste staan met 0 op 15, voor de vrouwen uit Zepperen en Brustem in hun eerste jaar in competitieverband mogen we spreken van een geslaagde seizoenstart.