Van 16 tot 22 september vindt de Week van de Mobiliteit plaats. De voorbije jaren organiseerde de gemeente Gingelom tijdens deze week een fietstocht op Autovrije zondag. Omwille van de coronamaatregelen gooien we het dit jaar over een andere boeg en voorzien we een fietszoektocht voor jullie. Deze fietstocht kan iedereen met zijn eigen bubbel en volgens de geldende coronamaatregelen veilig afleggen.

Met deze actie willen wij de fiets speciaal in de kijker zetten en nodigen we onze inwoners uit om op eigen tempo zo’n 33 km langs landelijke en voornamelijk verkeersarme wegen te fietsen. De fietsroute ligt volledig op het knooppuntennetwerk. U kan vertrekken vanaf het dichtstbijzijnde startpunt en de knooppunten volgen in wijzerzin. Het is de bedoeling om 20 foto’s in de juiste volgorde te zetten zoals u ze onderweg ontdekt. Respecteer onderweg de verkeersregels en pas je snelheid aan de omstandigheden aan. Deelname aan deze fietstocht geeft je nergens voorrang. Hou het dus steeds veilig!

Hoe deelnemen aan de zoektocht?
Je kan deelnemen aan de fietszoektocht door het ingevulde formulier tegen uiterlijk woensdag 30 september 2020 achter te laten in de brievenbus van het gemeentehuis (Sint-Pieterstraat 1, 3890 Gingelom). Maak kans op 1 van de 20 waardebonnen ter waarde van 25 euro. Deze waardebonnen kunnen gespendeerd worden bij de lokale handelaars van de gemeente Gingelom.
Let op: er sloop een fout in de wedstrijdopgave in het infoblad! Foto 1 mogen jullie overslaan!
Maximum 1 deelnameformulier per adres. Enkel de ingevulde en originele formulieren worden weerhouden. In geval van fraude worden de desbetreffende formulieren ongeldig verklaard.
Geef de auto een keertje vrij en ontdek hoe gemakkelijk en fijn het is om je met de fiets te verplaatsen in onze gemeente. We hopen dat we jullie kunnen inspireren om voor korte verplaatsingen binnen onze gemeente de fiets te gebruiken i.p.v. de auto. Hou onderweg zeker even halt in 1 van de gezellige volkscafeetjes langs de route en geniet van een fris drankje. Samen houden we het Gingelomse landschap afvalarm: laat dan ook geen afval achter en gooi geen afval op de grond.
Alle informatie, het plan, de foto’s en het invulformulier zijn terug te vinden in het infoblad 6 (Augustus 2020) van de gemeente Gingelom. Of via deze link.