Voor Velm VV was het wel van moeten. Na het vertrekken van coach Phillip Heusdens bleven ze achter met 0/9. De vorige ontmoeting tegen Valencia Piringen was wel eentje om in te kaderen. Op Piringen werd op de eerste speeldag met 1-6 gewonnen. De mannen van Pieter Casters wisten wat te doen stond om in de running te blijven voor het kampioenschap.

Na 9 minuten sloeg echter al het noodlot toe, de bezoekers kwamen op voorsprong via Ylli Ujkaj. Velm rechtte de rug en slechts 6 minuten later hing de gelijkmaker tegen de touwen. 3 minuten later was het weer prijs voor de ploeg uit Tongeren. Deze keer trof Tomas Moresi raak.

Velm veranderde het geweer van schouder na de koffie en kwam scherp uit de kleedkamer. In minuut 46 was het opnieuw Trabi Akodegnon. Velm voetbalde verder en kon nog enkele keren scoren. Geerts, Vanlessen, Houben en Akodegnon waren samen goed voor 6 doelpunten. Moresi maakte nog een eerredder, maar het kalf was al lang verdronken.

Bekijk hieronder het doelpunt van Jorrit Geerts.

913d36a6-41f4-4e64-82a5-715602e3ebdf 

Reeksgenoot Sporting Aalst nam het op tegen VK Gestel, die vorige week nog een kleine tik uitdeelde aan Velm. Aalst pakte een knappe 5/9 en lijkt stilaan weg te komen uit de gevarenzone.

Vlak op het halfuur maakte kapitein Tom Brugmans de 1-0. Gestel speelde met volle goesting na de rust en kon direct tegenprikken. 1-1 dankzij Miguel Baute. De wedstrijd bleef lang stil tot opnieuw Tom Brugmans tot scoren kwam. In minuut ’81 ging de 2-1 binnen. Opnieuw een deugdoende overwinning voor de mannen van Patrick Brugmans, die een maand ongeslagen blijven.

De druk lag hoog voor Zepperen-Brustem. Luc Reumers werd aangesteld als nieuwe T1, maar haalde echter vorige week een pover punt tegen degradatiekandidaat Eendracht Maasmechelen A/D Maas. Zepperen-Brustem leek in hetzelfde bedje ziek. Met SV Herkol op bezoek was het hoogtijd voor een revanche.

De wedstrijd begon scherp met volle drive van de thuisploeg en liet na 17 minuten de 2-0 al optekenen. De bezoekende coach offerde Bahtiri op en hoopte met Toon Van Veldhoven op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Niets was minder waar, Verjans scoorde net na de koffie zijn tweede van de avond. De bezoekers kwamen niet tot scoren. Ibricic verzilverde zijn invalbeurt met het vierde doelpunt.

Zepperen-Brustem haalt zo met Luc Reumers 4/6. Echter zullen er tijdens de winterstop wel enkele kopzorgen blijven. De ploeg zal toch enkele plaatsen moeten stijgen vooral voorzitter David Bamps tevreden zal zijn.