”Het droneboek”, een droomboek over drones van kolonel-vlieger André Jansens

Algemeen

De drone is een begrip geworden dat in vele gedaanten en onder diverse namen de aandacht opeist. Naast de aanvankelijk vooral militaire toepassingen van het onbemande vliegtuig worden inmiddels vele andere mogelijkheden van de drone ontwikkeld.

Het traject van het onbemande luchtvaartuig tijdens vijandelijkheden, dat al meer dan een eeuw geleden begon, is vrijwel onbekend. De drone heeft vanaf de eeuwwisseling tijdens lokale conflicten een doorbraak geforceerd. De technologische vooruitgang blijft enorme mogelijkheden bieden. De burgerlijke toepassingen van de drone worden almaar uitgebreider ingezet in steeds meer aspecten van de samenleving. Het verhaal van de drone zit vol verrassingen. Zijn toekomst wordt met de dag nog boeiender. Dankzij een haast onuitputtelijk arsenaal aan bronnen plaatst de auteur de wereld van de drones in een uniek daglicht.

De auteur van “Het Droneboek” is André Jansens is voormalig piloot van de Belgische Luchtmacht. Hij vloog achtereenvolgens Thunderstreak, Mirage en F-16 en was actief als vlieginstructeur. Als Kolonel-Vlieger-Stafbrevethouder was hij korpsoverste van de basis in Kleine Brogel. Eerder publiceerde hij 60 jaar vliegen in Weelde, waarin hij de historiek schetst van het militaire vliegveld van zijn geboortedorp.

Kenmerken: 730 bladzijden met ruim 460 foto’s en illustraties. Soft cover. In het Nederlands.

Aankoop: De aankoopprijs via drekedrone@gmail.com en in DronePort Sint-Truiden bedraagt € 67. Het boek is ook beschikbaar in de webwinkel van de uitgever Gompel&Svacina en in de fysieke en digitale boekhandel in België en Nederland.

Eenmalig lanceeraanbod: Bij bestelling en betaling, ten laatste op 30 september bedraagt, de kostprijs per exemplaar exclusief verzending € 62. Bestelling tijdens lanceeraanbod is enkel mogelijk langs drekedrone@gmail.com.

Praktisch: Gelieve bij elke bestelling te willen vermelden: afhaling in DronePort of je leveringsadres. Verzendingskosten in België met thuislevering bedragen € 9. Verzendingskosten naar Nederland met thuislevering bedragen € 11. Betaling van het boek + eventuele verzendingskosten op naam van Dreke Drone IBAN BE57 0018 8881 6635.

Beschikbaarheid: Thuislevering of aankoop/afhaling in DronePort vanaf begin september 2020.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Sint-Truiden en de handelaars ontvangen klanten veilig

   Op 1 december openden ook in Sint-Truiden de niet-essentiële winkels opnieuw de deuren. De voorbije dagen maakten de stad Sint-Truiden, de handelsverenigingen en de veiligheidsdiensten de nodige afspraken om het winkelen tijdens de eindejaarsperiode zo veilig mogelijk te organiseren. Alle afspraken en maatregelen waaraan klanten zich moeten houden, zullen …

Algemeen
Sinterklaas brengt dit jaar peren in plaats van mandarijnen

BelOrta moedigt Sinterklaas aan om dit jaar peren uit te delen en helpt hem alvast op weg door 25.000 peren te schenken aan meer dan honderd scholen uit de buurt biedt de coöperatieve groente- en fruitveiling hen een duurzaam en lokaal alternatief voor de klassieke mandarijn. Sinds de coronacrisis hecht …

Algemeen
Hollerbach refuse Saint-Trond: «Nos idées étaient différentes»

Zit er een haar in de boter tussen STVV en Hollerbach? Als we de Waalse krant l’Avenir mogen geloven wel. “Onze ideeën waren verschillend”, meent de krant van de Duitser te weten. “De Duitser, die sinds zijn vertrek uit Moeskroen geen club meer heeft, werd verleid door de Truiense uitdaging, …

%d bloggers liken dit: