De nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juni organiseerde de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken verkeerscontroles op verschillende locaties op het grondgebied.Β 

Rijden onder invloed (alcohol-drugs):
πŸ‘‰4 pv’s rijden onder invloed van alcohol
πŸ‘‰3 oi’s rijden onder invloed van alcohol
πŸ‘‰3 positieve speekseltesten Β onmiddellijke intrekking rijbewijs voor 15 dagen)
πŸ‘‰Een bestuurder van een personenwagen die aan zeer hoge snelheid op de Luikersteenweg reed, werd door de politiediensten uit het verkeer gehaald. De bestuurder legde een positieve speekseltest af, zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. In het voertuig werd onder andere ook 198 gram cannabis, 10 gram coke, een aanzienlijke som cash geld , … aangetroffen. De bestuurder werd vervolgens gearresteerd inzake handel in verdovende middelen. Er werd naar aanleiding van deze arrestatie een huiszoeking uitgevoerd. Hier werden eveneens verdovende middelen en cash geld aangetroffen.

Onmiddellijke inningen:
πŸ‘‰1 x niet dragen gordel
πŸ‘‰1 x technische eisen
πŸ‘‰1 x niet dragen van beschermende kledij op motorfiets
πŸ‘‰1 x voertuig niet verzekerd

Processen-verbaal:
πŸ‘‰2 x keuring vervallen
πŸ‘‰3 x inzake het rijden met een voorlopig rijbewijs model 18 in het weekend na 22 uur (1 bestuurder had nog eens 3 passagiers in het voertuig)
πŸ‘‰1 x inzake het toevertrouwen van een voertuig aan een persoon die geen rijbewijs heeft
πŸ‘‰1 x rijden tijdens verval van het recht tot sturen

Processen-verbaal van waarschuwing:
πŸ‘‰1 x niet kunnen voorleggen geldige verzekering
πŸ‘‰1 x rijbewijs (foto niet gelijkend)

Snelheidsovertredingen:
πŸ‘‰Op de Kerkstraat (Nieuwerkerken), de Naamsesteenweg, de Luikersteenweg (richting Luik) en de Luikersteenweg (richting Heers) werden er ook snelheidscontroles uitgevoerd. Van de 667 gecontroleerde bestuurders, hield 82% zich aan de maximum snelheid. Van de overtreders werden 5 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.