Veel jongeren hebben al gesolliciteerd voor een studentenjob, maar die ambetante COVID-19 gooit hierbij roet in het eten. Hun gewenste job is geannuleerd of er zijn niet voldoende studentenjobs voor handen. De jeugdraad blijft echter niet met de pakken zitten. De raad vertegenwoordigt alle jongeren in Sint-Truiden en wil iedere jongere de kans geven om ervaring op te doen via een studentenjob.

Zij hebben bepaalde standpunten en ideeën en gaan deze nog verder uitwerken.

Veel Truiense jongeren werken tijdens de vakantieperiode als jobstudent om een centje bij te verdienen. Deze inkomsten zijn voor sommige meer essentieel dan voor anderen. Het wordt gebruikt om een steentje bij te dragen aan eigen familie; het kot te betalen; om hobby’s en/of studies mee te betalen; gadgets of klederen te kopen, pintje te drinken; eerste brommer aan te schaffen, … noem maar op.

De Jeugdraad vindt dat je in dialoog moet gaan met de lokale handelaars en landbouwers om flexibele jobs te creëren.

Help onze handelaars met computerwerk, het maken en afleveren van pakjes, verkopen van artikelen, telefoneren en klanten ronselen, versieren van de inrichting, kuisen, folders plooien, standen opbouwen, promotie te voeren, …

Help de landbouwers van Sint-Truiden met de pluk, het sorteren van fruit, het besturen van een plukwagen, …

Kijk regelmatig op de jobsites van de vdab (www.vdab.be); jobs van de Vlaamse overheid (www.vlaanderen.be/vacatures); jobat (www.jobat.be/nl); stadsdiensten, OCMW, ….

Bel, mail, schrijf vanuit uw kot … en pak die job!.

Zou de jeugdraad misschien ook kunnen zorgen voor coördinatoren die de jongeren helpen zoeken naar een job of hen begeleiden met het schrijven van sollicitaties?

De Jeugdraad laat in elk geval nog van zich horen…