In Vleteren zijn de mensen het minst besmet in Vlaanderen

Algemeen

In de Limburgse ziekenhuizen hebben de afgelopen 24 uur vier mensen de strijd tegen het coronavirus verloren. Ook in de woonzorgcentra in onze provincie werden twee nieuwe sterfgevallen gerapporteerd.

Het Ziekenhuis Oost-Limburg meldt vandaag twee nieuwe corona-overlijdens. Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden en het AZ Vesalius in Tongeren moesten elk één sterfgeval betreuren. In de overige Limburgse ziekenhuizen waren er geen overlijdens. 

Opvallend is ook dat de druk op de ziekenhuizen opnieuw lichtjes toeneemt. Vandaag liggen er 112 coronapatiënten in de Limburgse ziekenhuizen, dat zijn er vijf meer dan afgelopen dinsdag nog het geval was. De toename is het opvallendst in het AZ Vesalius in Tongeren. Daar steeg het aantal patiënten met Covid-19 in twee dagen tijd van tien naar vijftien opgenomen personen.

Sinds de uitbraak van de pandemie stierven al minstens 405 patiënten met Covid-19 in de Limburgse ziekenhuizen.

In de woonzorgcentra in onze provincie werden de afgelopen 24 uur twee nieuwe overlijdens gemeld, wat het totale sterftecijfer in de Limburgse woonzorgcentra naar 513 brengt. Het aantal coronadoden in Limburg komt dus op 918.

Wat de besmettingscijfers betreft zijn er in:

Alken                     211 besmettingen      18,35/1.000
Nieuwerkerken    115                                16,55/1.000
Gingelom              134                                15,94/1.000
Sint-Truiden          667                               16,43/1.000
Borgloon               110                                10,09/1.000
Wellen                   55                                   7,456/1.000
Heers                     39                                   5,28/1.000
Heers blijft met afstand een van de  minst besmette gemeentes van Limburg

De minst besmette Vlaamse gemeenten zijn Bierbeek (1,59/1.000) (what’s in a name) en Vleteren (1,35/1.000), en daar hebben ze ook iets met “bier”, vooral in het “westen”. Hiermee ken je meteen ook de beste remedie!

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Kreeg het personeel van het nieuwe zwembad een ongeldig contract?

Dat een online gemeenteraad zijn nadelen heeft, bleek nog maar eens gisteren toen de techniek een hoofdelijke stemming tijdens de gemeenteraad niet meer kon volgen. Geluid op, geluid af, sommige raadsleden als een goudvis in een televisiebeeld en dan de telling. Sla ons dood als het fout is, maar uit …

Algemeen
Freddy Davis staat aan het frietkot

Meer dan ooit tevoren is er grote nood aan wat vrolijkheid en amusement. Met zijn nieuwe single ‘Friet met worst en mayonaise’ wil Freddy Davis hiertoe zijn steentje bijdragen. Alle ingrediënten om een vrolijk gevoel te krijgen zijn aanwezig op deze single, namelijk: een overbekende melodie, een ludieke tekst, een …

Algemeen
Loyaal Lokaal! Stad Sint-Truiden doet warme oproep om lokale economie te steunen.

  De overheid onderneemt verschillende acties om de door corona getroffen sectoren te helpen. Eén van deze acties is de lancering van consumptiecheques, een nieuw betaalmiddel dat moet leiden tot extra inkomsten voor lokale handelaars en horeca. De stad Sint-Truiden geeft haar werknemers dit najaar eenmalig zulke consumptiecheques en roept …