Jongeren laten Onze-Lieve-Vrouw ontploffen

Algemeen

 Twee luide knallen en lichtflits in de nacht, een groepje jongens en meisje vluchten weg. Wat ze achterlieten: een domme en laffe vernieling van een weerloos, eeuwenoud symbool van moederliefde: het beeld van Onze-Lieve-Vrouw om de speelplaats van het Sint-Aloysiusinstituut in Zepperen, nu Hasp-O Zepperen.

De paters Assumptionisten hebben hun naam te danken aan Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, de Assumptie, en daarom heeft Onze-Lieve-Vrouw steeds een zeer belangrijke plaats in hun leven. De kloostergemeenschap zal trouwens elke dag beëindigen met het zingen van het Save Regina. Daarom kreeg Onze-Lieve-Vrouw in 1925 een belangrijke plaats in hun school in Zepperen, centraal op de speelplaats. Bijna 100 jaar heeft ze het geweld van duizenden leerlingen getrotseerd, van honderden Zepperse kinderen die er tijdens de grote vakantie het naar het “vakantiepatronaat” kwamen, van de duizenden West-Vlaamse andersvaliden die van Zepperen hun thuisbasis maakten in juli, van talloze sport- en trainingskampen. En steeds overleefde het beeld het jonge geweld.

Tot een nacht in augustus, een paar dagen na haar hemelvaartfeest, de “moderne jeugd” zich van zijn slechtste kant heeft laten zien. Midden in de nacht knalden een groepje jongens en meisjes het betonnen beeld aan diggelen.

Het Mariabeeld met kindje Jezus dat al jaren en dagen bij de ingang van de schoolgebouwen van Hasp-O Zepperen de kinderen en ouders verwelkomt werd opgeblazen. Ze zijn er bij de Paters allemaal een beetje kapot van en vragen zich af waarom. Het is trouwens niet de eerste daad van puur vandalisme in Zepperen, en vaak wordt met de vinger naar de jongeren van de achterliggende “wijk” gewezen.

De politie heeft een PV opgemaakt en zoekt getuigen. Alle info is welkom van vuurwerkaankoop tot nachtelijke uitstapjes en opschepperij over hun “heldendaad”. Maar wat misschien nog het ergste is: niemand kan zich beschermen tegen dergelijke voorbeelden van slechte opvoering.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Mondmasker verplicht van 31 oktober tot en met 2 november 2020 op alle kerkhoven in Sint-Truiden.

   Wegens de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in het hele land, treft de overheid strengere maatregelen. De lokale besturen spelen eveneens een grote rol in het nemen van aanvullende preventieve maatregelen om de verdere verspreiding van het virus in te perken. Bij burgemeesterbesluit heeft het stadsbestuur dan ook …

Algemeen
Eerste exemplaar van “Geloven is een Werkwoord” is voor de bisschop

Deze week trokken Giel Stinckens en Jos Lacroix naar bisschop Patrick Hoogmartens om hem het eerste exemplaar van hun boek “Geloven is een Werkwoord” te overhandigen. Gedurende jaren schreef Giel Stinckens, pastor van OKRA Limburg, elke maand een bezinning warme de vergadering van het Dagelijks Bestuur van OKRA startte. “Dat …

Algemeen
Sinds vannacht zijn de deuren van de Bogaard voor onbepaalde tijd dicht.

Wanneer ze terug open gaan, is op dit moment nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: van zodra het kan, zullen we er alles aan doen om u weer op een veilige manier te laten genieten in onze zalen.   De voorbije zeven maanden waren een uitdaging voor ons …

%d bloggers liken dit: