Jongeren laten Onze-Lieve-Vrouw ontploffen

Algemeen

 Twee luide knallen en lichtflits in de nacht, een groepje jongens en meisje vluchten weg. Wat ze achterlieten: een domme en laffe vernieling van een weerloos, eeuwenoud symbool van moederliefde: het beeld van Onze-Lieve-Vrouw om de speelplaats van het Sint-Aloysiusinstituut in Zepperen, nu Hasp-O Zepperen.

De paters Assumptionisten hebben hun naam te danken aan Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, de Assumptie, en daarom heeft Onze-Lieve-Vrouw steeds een zeer belangrijke plaats in hun leven. De kloostergemeenschap zal trouwens elke dag beëindigen met het zingen van het Save Regina. Daarom kreeg Onze-Lieve-Vrouw in 1925 een belangrijke plaats in hun school in Zepperen, centraal op de speelplaats. Bijna 100 jaar heeft ze het geweld van duizenden leerlingen getrotseerd, van honderden Zepperse kinderen die er tijdens de grote vakantie het naar het “vakantiepatronaat” kwamen, van de duizenden West-Vlaamse andersvaliden die van Zepperen hun thuisbasis maakten in juli, van talloze sport- en trainingskampen. En steeds overleefde het beeld het jonge geweld.

Tot een nacht in augustus, een paar dagen na haar hemelvaartfeest, de “moderne jeugd” zich van zijn slechtste kant heeft laten zien. Midden in de nacht knalden een groepje jongens en meisjes het betonnen beeld aan diggelen.

Het Mariabeeld met kindje Jezus dat al jaren en dagen bij de ingang van de schoolgebouwen van Hasp-O Zepperen de kinderen en ouders verwelkomt werd opgeblazen. Ze zijn er bij de Paters allemaal een beetje kapot van en vragen zich af waarom. Het is trouwens niet de eerste daad van puur vandalisme in Zepperen, en vaak wordt met de vinger naar de jongeren van de achterliggende “wijk” gewezen.

De politie heeft een PV opgemaakt en zoekt getuigen. Alle info is welkom van vuurwerkaankoop tot nachtelijke uitstapjes en opschepperij over hun “heldendaad”. Maar wat misschien nog het ergste is: niemand kan zich beschermen tegen dergelijke voorbeelden van slechte opvoering.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Sint-Truiden en de handelaars ontvangen klanten veilig

   Op 1 december openden ook in Sint-Truiden de niet-essentiële winkels opnieuw de deuren. De voorbije dagen maakten de stad Sint-Truiden, de handelsverenigingen en de veiligheidsdiensten de nodige afspraken om het winkelen tijdens de eindejaarsperiode zo veilig mogelijk te organiseren. Alle afspraken en maatregelen waaraan klanten zich moeten houden, zullen …

Algemeen
Sinterklaas brengt dit jaar peren in plaats van mandarijnen

BelOrta moedigt Sinterklaas aan om dit jaar peren uit te delen en helpt hem alvast op weg door 25.000 peren te schenken aan meer dan honderd scholen uit de buurt biedt de coöperatieve groente- en fruitveiling hen een duurzaam en lokaal alternatief voor de klassieke mandarijn. Sinds de coronacrisis hecht …

Algemeen
Hollerbach refuse Saint-Trond: «Nos idées étaient différentes»

Zit er een haar in de boter tussen STVV en Hollerbach? Als we de Waalse krant l’Avenir mogen geloven wel. “Onze ideeën waren verschillend”, meent de krant van de Duitser te weten. “De Duitser, die sinds zijn vertrek uit Moeskroen geen club meer heeft, werd verleid door de Truiense uitdaging, …

%d bloggers liken dit: