De buren uit Leuven komen vanavond op bezoek op ons turf. Iedereen is weer welkom op Stayen met slechts énkele beperkingen. Mondmaskers blijven achterwege (behalve tot aan de ingang), drinken en eten kan weer naar hartenlust en ook de bezoekende supporters zijn weer van de partij.

Jorge Teixeira heeft nu al zin o<m de supporters vanavond op Stayen te zien. “Het is goed dat onze supporters weer massaal naar het stadion kunnen komen om ons te steunen en ons weer de goede sfeer in het stadion te laten voelen. Wij, spelers, rekenen altijd op hen in goede en slechte dagen dus ik hoop dat het vandaag een hele fijne avond wordt voor iedereen op Stayen!”, aldus de doorgewinterde verdediger.

Met het vertrouwen van de laatste twee uitoverwinningen zijn de Kanaries klaar om eindelijk weer thuis te presteren. “We wisten dat het twee zware uitwedstrijden zouden worden, maar we hebben de focus behouden en in elke wedstrijd keihard gewerkt en ik denk dat dat het grote verschil was. De sfeer is goed. Er is een goede cohesie in de groep. We voelen dat we goede dingen kunnen bereiken in deze laatste fase van de competitie maar daarvoor moeten we de focus houden en op dezelfde manier werken als we tot nu toe hebben gedaan”.

In de laatste drie wedstrijden op Stayen tegen OH Leuven in de Jupiler Pro League werden de Yellow & Blues nog nooit verslagen door de Leuvenaars. Maar Leuven is ook aan een goede reeks bezig met 9 punten in hun laatste drie wedstrijden. “Leuven heeft een zeer sterke groep met veel individualiteiten en technische spelers. Marc Brys kent onze club en onze ploeg ook goed dus ik ben er zeker van dat het vanavond een zeer moeilijke wedstrijd wordt, zo niet moeilijker dan de laatste twee wedstrijden”, besloot onze nummer 26.

Misschien een laatste interessante statistiek die onze spelers in gedachten moeten houden. OHL heeft dit seizoen 10 doelpunten van buiten het strafschopgebied tegen gekregen (tweede slechtste in de competitie). We herinneren ons allemaal de twee goals van Christian Brüls of zelfs het schot van Lavalée in OHL, zou dit de sleutel kunnen zijn?

We zullen het vanavond te weten komen. Tickets zijn nog steeds beschikbaar, online of in aan de loketten. Allemòòl Bedieën!

Aftrap om 21.00 uur.