Vanaf vandaag krijgen ouders in Sint-Truiden de mogelijkheid om de geboorteaangifte van hun nieuwste spruit rechtstreeks te regelen in het Sint-Trudo Ziekenhuis. Als ze hiervoor kiezen, maakt de vroedvrouw een afspraak bij het nieuwe geboorteloket. Daar zal een medewerker van de burgerlijke stand op vaste tijdstippen in de week de kersverse ouders ondersteunen bij de aangifte. Vanochtend was Josephine er het eerste kindje dat officieel werd geregistreerd.

Als ouder ontvang je na de bevalling een attest van de arts of vroedvrouw. Daarmee dien je de geboorte binnen de 15 dagen te melden bij de burgerlijke stand van de geboorteplaats. In Sint-Truiden gebeurt dit momenteel enkel via een afspraak bij het stadskantoor. Daar wordt de geboorteakte voorbereid en ontvangen de ouders een aantal formulieren en attesten voor het ziekenfonds en andere aanvragen. Met het gloednieuwe geboorteloket in het Sint-Trudo Ziekenhuis biedt het lokaal bestuur kersverse ouders een eenvoudige oplossing. Het loket is er elke dinsdag en vrijdag van 9 tot 12u open.

Ouders die rechtstreeks aangifte doen bij het geboorteloket krijgen precies dezelfde ondersteuning als wie zich aanmeldt in het stadskantoor.

Het geboorteloket in het Sint-Trudo ziekenhuis vind je in de inkomhal links. Het geboorteloket is elke dinsdag en vrijdag van 9-12u geopend. 

In beeld: Josephine haalt meteen een primeur binnen bij haar geboorte. Ze werd in het Trudoziekenhuis geboren. Haar trotse ouders maakten vandaag als eersten gebruik van het nieuwe geboorteloket om Josephine officieel in te schrijven.  Foto © Rudi De Cock