Kempense meesteroplichtster was ook actief in Sint-Truiden

Algemeen

Oplichtster Ilse L. (41) uit Kasterlee is opgepakt door de politie nadat aan het licht kwam dat ze opnieuw tal van mannen en handelaars had opgelicht. De onderzoeksrechter heeft haar gisteren aangehouden.

Ilse L. werd al negen keer veroordeeld wegens oplichting. Ze probeerde stiekem de vrachtwagens te verkopen van een transportfirma waar ze werkte, ze verkocht 1.400 tickets voor een schlagerfestival dat niet bestond en ze troggelde tal van verliefde mannen hun spaargeld af.

“We ontvingen opnieuw meerdere klachten die allemaal gebundeld werden”, zegt het parket van Antwerpen in een mededeling. “De werkwijze blijft identiek. Er worden spullen gekocht, maar niet betaald. Vervalste aankoopbewijzen zouden verkopers om de tuin moeten leiden. In sommige gevallen werden de gekochte spullen meteen te koop aangeboden.”

Dinsdag werd de onderzoeksrechter gevorderd, die de vrouw in de loop van de dag heeft aangehouden. De feiten zijn gekwalificeerd als valsheid in geschriften, oplichting, misbruik van vertrouwen, inbreuken op de drugswet, inbreuken op de wapenwet, gewapende weerspannigheid en valse naamdracht. Vrijdag verschijnt ze voor de raadkamer.

“Het onderzoek wordt verdergezet”, aldus het parket.
Een van haar slachtoffers was Foto Robyns in Sint-Truiden. Frank Deltour verwoordt het zo op Facebook: “Ik wil mij excuseren dat ik misschien de laatste tijd niet echt vrolijk en vriendelijk was. Maar eind april heeft Ilse L. een paar zaken bij mij gekocht en nooit betaald. Samen met de vereffening van Euronics zijn dit 2 zware tegenslagen op korte tijd. Tot 17 juni heeft ze me aan het lijntje gehouden. Zelfs toen ik bij de politie zat voor het PV, beloofde ze aan de dienstdoende inspectrice om enkele dagen later te komen betalen. Natuurlijk heeft ze nooit betaald. Maandag heeft het gerecht haar opgepakt en ik hoop dat ze haar verdiende straf krijgt.”
En wij met Frank.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
De politie meldt ons …

Met enige vertraging, maar dat is normaal in de vakantieperiode, kwamen ons de volgende interventies van de lokale politie ter ore. VERKEERSONGEVALLEN stoffelijke schade Sint-Truiden, Eynestraat op zaterdag 8 augustus 2020 om 08.43 uur Aanrijding tussen 2 voertuigen Nieuwerkerken, Opperstraat op zaterdag 8 augustus 2020 om 20.18 uur Aanrijding omheining …

Algemeen
Competitie amateurvoetbal mag starten

Na veelvuldig en grondig overleg tussen de politiek en de sportsector – ook rechtstreeks tussen de minister en het kabinet Sport met de voorzitter en de Secretaris-generaal van Voetbal Vlaanderen – werd beslist om een doorstart te realiseren voor de sportactiviteiten in Vlaanderen. Het Bestuur van Voetbal Vlaanderen besliste tegelijkertijd, …

Algemeen
September zijn alle scholen terug open

Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts meldt dat de scholen terug volledig opengaan in september. Voor het kleuter- en lager onderwijs is er geen probleem om volledig open te gaan. Zij zijn nl. minder kwetsbaar voor het coronavirus dan ouderen.  Besmettingen op school komen ook zelden voor. Daarom is ook …

%d bloggers liken dit: