Voor Amélie Lelièvre was het afgelopen zaterdag de vuurdoop als DJ op Tomorrowland. De 16-jarige vond de aanloop er naartoe best spannend maar eenmaal on stage ging ze helemaal los. “De interactie met het publiek gaf me een magisch gevoel.”

DJ AMA LIA is terug thuis na een pittig weekend Tomorrowland. Ze draaide er zaterdagnamiddag op de RISE-stage, het podium voor jonge, beginnende DJ’s. “Ik heb het echt als fantastisch ervaren”, reageert ze na afloop. “Mijn set ging heel erg goed, beter dan verwacht eigenlijk. Het gaf me een magisch gevoel om het publiek te zien mee dansen, springen, zingen… Dat was echt wel een kippenvelmoment. Ik ben heel erg dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken want het was denk ik een ‘once in a lifetime experience’.” Het publiek lustte dus pap van haar Tech house, een subgenre van housemuziek waarin Ama Lia stilistische kenmerken van techno combineert met house.

Ook nadien was het genieten voor Amélie. “ Backstage zagen we bekende gezichten zoals Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Aoki, Netsky, Shaq O Neill. Ik heb mijn ogen echt uitgekeken daar. Overal rondom je gebeurde er wel iets. Het is bijna niet te beschrijven hoe tof Tomorrowland eigenlijk wel was.”

Eenmaal terug thuis kan de jonge DJ zich al opwarmen voor de volgende feestjes. Zo draait DJ AMA LIA een setje op de Velmse Spiegelfeesten en eentje op de vrouwelijke DJ-avond in de MacQueen in Borlgoon.

DJ AMA LIA – Contact & boeking – tel. 0474 60 83 62 

Foto’s en video (zie Facebook TruiensNieuws) © Amélie Lelièvre