Klimaatboom zoekt speelplaats

Algemeen

Het Provinciaal Natuurcentrum en Centrum Duurzaam Groen VZW
zoeken elk jaar plaatsen om een Klimaatboom te planten.

Dit jaar hebben weer diverse scholen zich aangemeld voor het project Klimaatboom zoekt speelplaats, uit alle aanmeldingen is BS Momentum aan de Rummenweg 117 te Sint-Truiden geloot.

Op vrijdag 14 februari 2020 werd om 14:00 uur de Klimaatboom geplant en gehuldigd door Ingrid Kempeneers (Schepen Sint-Truiden CD&V, Groen) en Jonas Mas (Schepen Sint-Truiden Open VLD, Onderwijs) en de directrice Chris Celis van BS Momentum.

De Klimaatboom is een Ginkgo Biloba Boom, dit is een Japanse notenboom die in het wild niet meer voor komt, hij wordt gekweekt in China, en wordt ook wel eens Tempelboom of Eendenpootboom genoemd.

Deze Japanse Klimaatboom past heel goed bij Sint-Truiden,
met de Japanse linken naar STVV, de lokale voetbalploeg, maar ook naar meer groen in Sint-Truiden en de duurzaamheid waar bij BS Momentum heel veel aandacht aan besteed wordt.

Zo proberen ze het afval (van verpakkingen, plastieken zakken, oud papier, enz.) zoveel mogelijk te beperken, gebruiken ze veel gerecycled materiaal en leren ze de kinderen ook duurzaam om te gaan met het milieu en alle materialen.

Ook het voedingsprogramma is duurzaam met verse producten uit de regio.

BS Momentum viert haar schoolfeest op 28 maart 2020 in de St. Rita-Kerk te Sint-Truiden en nodigt u hier graag voor uit om erbij te zijn.

Bericht opgesteld door: Patrick Schiffelers (Schiffie) en Ricky Blues (foto)
voor Media Haspengouw (Trudo FM – Truiensnieuws)Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Kampioen Johny Voners neemt ingrijpende beslissing.

Johny Voners, superkampioen, viert dit jaar zijn 75ste verjaardag en dat zou hij met verschillende verjaardagsconcerten doen. Helaas gaan die concerten niet door en de geplande opnames van een nieuwe reeks van FC De Kampioenen wordt ‘on hold’ gezet. Dat liet de persdienst van de VRT gisteren weten. Acteur Johny Vonerss heeft …

Algemeen
Criminaliteitscijfers dalen, nog steeds.

Met de cijfers van 2019 kunnen we opnieuw een overwegend positief resultaat voorleggen. De ‘traditionele’ criminaliteitsvormen blijven afnemen. Het aantal diefstallen en feiten van afpersing daalt verder in vergelijking met 2018 (-17%). Het aantal woninginbraken en inbraakpogingen neemt zeer sterk af (-40%). Ook de diefstallen uit of aan voertuig (-25%), …

Algemeen
Sint-Truiden trekt nieuwe gezinnen aan met uitgebreid toeristisch aanbod

Op woensdag 19 februari stelde de stad Sint-Truiden aan haar toeristische partners de gloednieuwe toeristische gids van 2020 voor. Het aanbod van dit jaar staat helemaal in het teken van gezinnen, die de hoofdstad van Haspengouw extra in de watten legt. Innovatieve 3D-kijkers met een unieke blik op de lokale …

%d bloggers liken dit: