Klimaatboom zoekt speelplaats

Algemeen

Het Provinciaal Natuurcentrum en Centrum Duurzaam Groen VZW
zoeken elk jaar plaatsen om een Klimaatboom te planten.

Dit jaar hebben weer diverse scholen zich aangemeld voor het project Klimaatboom zoekt speelplaats, uit alle aanmeldingen is BS Momentum aan de Rummenweg 117 te Sint-Truiden geloot.

Op vrijdag 14 februari 2020 werd om 14:00 uur de Klimaatboom geplant en gehuldigd door Ingrid Kempeneers (Schepen Sint-Truiden CD&V, Groen) en Jonas Mas (Schepen Sint-Truiden Open VLD, Onderwijs) en de directrice Chris Celis van BS Momentum.

De Klimaatboom is een Ginkgo Biloba Boom, dit is een Japanse notenboom die in het wild niet meer voor komt, hij wordt gekweekt in China, en wordt ook wel eens Tempelboom of Eendenpootboom genoemd.

Deze Japanse Klimaatboom past heel goed bij Sint-Truiden,
met de Japanse linken naar STVV, de lokale voetbalploeg, maar ook naar meer groen in Sint-Truiden en de duurzaamheid waar bij BS Momentum heel veel aandacht aan besteed wordt.

Zo proberen ze het afval (van verpakkingen, plastieken zakken, oud papier, enz.) zoveel mogelijk te beperken, gebruiken ze veel gerecycled materiaal en leren ze de kinderen ook duurzaam om te gaan met het milieu en alle materialen.

Ook het voedingsprogramma is duurzaam met verse producten uit de regio.

BS Momentum viert haar schoolfeest op 28 maart 2020 in de St. Rita-Kerk te Sint-Truiden en nodigt u hier graag voor uit om erbij te zijn.

Bericht opgesteld door: Patrick Schiffelers (Schiffie) en Ricky Blues (foto)
voor Media Haspengouw (Trudo FM – Truiensnieuws)Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
1
Animal Rescue Service bestaat precies 365 dagen!

“We mogen officieel 1 kaarsje uitblazen! Sinds vandaag bestaan we exact 1 jaar! Een jaar met ups en downs.. Bloed zweet en tranen. Hier en daar wat gekneusde ledematen en gewrichten. Maar dat is het allemaal waard om te zien wat we op 365 dagen bereikt hebben! We hadden voor- …

Algemeen
STVV verliest in matcheinde en ref Smet helpt mee

De eerste match met publiek werd voor de neutrale toeschouwer misschien wen een leuk kijkstuk, maar was dat zeker niet voor de aanwezigen in het stadion. Het leek vandaag wel alsof STVV met de voorsprong aan de wedstrijd begon. Na amper 40 seconden spelen, lag de bal al voorbij Butez …

Algemeen
Wraakporno – Niet-consensuele verspreiding van seksueel getinte beelden en opnames

Tegenwoordig zijn er veel BV’s in het nieuws gekomen als slachtoffer van verspreiders van seksueel getinte beelden en opnames. Dit gebeurt ook vaak op scholen waar kinderen naaktfoto’s van klasgenootjes verspreiden al dan niet met toestemming. Wanneer er naakt- of seksueel getinte beelden worden verspreid zonder toestemming van de persoon …

%d bloggers liken dit: