Koning, koningin, prinsen en prinsessen op de fiets

Algemeen

Hoog bezoek vandaag in Limburg. De koning en de koningin kwamen samen met hun vier kinderen genoten van een stukje van al het moois dat Limburg te bieden heeft, zoals ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk. Zo geven ze het goede voorbeeld om op vakantie te gaan in eigen land.

Het werd, zoals steeds, in het grootste geheim voorbereid: een niet-officieel bezoek van de koninklijke familie. Filip en Mathilde trokken met hun vier kinderen richting Bokrijk voor een dagje ontspanning. Of zoals gedeputeerde Igor Philtjens het zou zeggen: je kan je geen betere reclame dromen voor vakantie in eigen streek dan het vorstenhuis dat dit signaal metterdaad geeft.

“Dat we ons vorstenpaar hier, uitgerekend in dit jubileumjaar van ons fietsroutenetwerk, mogen verwelkomen, is natuurlijk fantastisch. Al 25 jaar kan je Limburg met de fiets ontdekken via meer dan 2.000 kilometer fietspaden van topkwaliteit. Recent werd ‘Fietsen door het Water’ nog uitgeroepen tot een van de 100 mooiste plekken ter wereld door TIME magazine. Blij dat onze koninklijke familie dit plekje nu ook kent”, aldus gedeputeerde Philtjens.

Het gezin bracht eerst nog een bezoek aan de expo ‘De Wereld van Bruegel’ in het openluchtmuseum van Bokrijk en aan ‘Fietsen door het water’.

Rond het middaguur ruilden ze de fiets voor golfkarretjes die hen tot aan het slotstuk van de expo in de schuur uit Zuienkerke bracht. De familie was zichtbaar onder de indruk toen ze als het ware zelf in een van de schilderijen van Bruegel stapten via de majestueuze spiegelwand.

En dan ging het gezin terug op pad met de fiets en reden ze via ‘Fietsen door het water’ richting camping Holsteenbron. De domeinwachters van Bokrijk hielden even alle verkeer tegen, zodat de koninklijke familie veilig aan de overkant raakte.

Na de inspanning sloot de familie de daguitstap af met een etentje in restaurant ’t Poorthuys.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
77% van de Belgen wil mondmasker verplichten in supermarkt

77% van de Belgen wil het dragen van een mondmasker verplicht maken in de supermarkt. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie, een initiatief van de Universiteit Antwerpen, mee ondersteund door UHasselt, KU Leuven en de ULB, waaraan 27.000 mensen deelnamen. Steeds meer mensen willen in vergelijking met een maand geleden een …

Algemeen
Ook verse patatten uit de automaat.

  ‘De korte keten’ is hip, en dat is een goed teken. In de fruitautomaten vind je verse aardbeien en kersen, honing en frambozen, en binnen twee maanden verse appelen en peren en de warme bakker heeft zijn broodautomaten, maar ook met sandwiches en krentenmik. In Ulbeek, namelijk in Beurs, …

Algemeen
Sint-Truiden gezien? Sint-Truiden gevonden!

Wie op avontuur wil in eigen land kan nog tot eind september meedoen aan de zomerzoektochten in Sint-Truiden. De zomerzoektochten zijn een initiatief van Gezinssport Vlaanderen en vinden elk jaar plaats in een andere gemeente. Er zijn verschillende zoektochten die de deelnemers al wandelend of fietsend langs mooie plekjes en …

%d bloggers liken dit: