“De NMBS laten betalen om treinen door het grondgebied de gemeentes te laten rijden.” Zo klinkt het bij Ludwig Vandenhove, Sp.a

Zijn reactie kwam er naar aanleiding van het nieuws over de parking aan het station in Sint-Truiden. Deze zou in de loop van het jaar betalend gaan worden. Een catastrofe voor vele pendelaars die dagelijks hun voertuig parkeren op de troostloze parking.

Lees hieronder zijn volledige verhaal:

Blijkbaar is de Nationale Maatschappij van de Belgische Spoorwegen (NMBS) van plan om te laten betalen voor automobilisten, die hun parking gebruiken.
Ongehoord en schandalig als het gaat om personen, die het openbaar vervoer nemen. Ook al zouden zij dan kunnen genieten van een voordeeltarief.
Het is juist dringend nodig dat alle overheden samen werken aan een duurzame mobiliteit en nu wordt zo een totaal onlogische maatregel afgekondigd.
Ik hoop dat de federale politici hier vragen over stellen in het parlement.
De burgemeesters van alle betrokken gemeenten en steden, waaronder Sint-Truiden, roep ik op om een overleg te vragen met de NMBS met de bedoeling dit voorstel ongedaan te maken.
Indien hier niet wordt op ingegaan, stel ik voor dat de gemeenten bekijken welke retributie ze kunnen heffen op de treinen, die over hun grondgebied rijden om met dat geld de gebruikers van het openbaar vervoer te kunnen compenseren voor het parkeergeld dat ze moeten betalen.
Een absurd voorstel? Neen en in het slechtste geval even absurd als het voorstel van de NMBS.