Loyaal Lokaal! Stad Sint-Truiden doet warme oproep om lokale economie te steunen.

Algemeen

 
De overheid onderneemt verschillende acties om de door corona getroffen sectoren te helpen. Eén van deze acties is de lancering van consumptiecheques, een nieuw betaalmiddel dat moet leiden tot extra inkomsten voor lokale handelaars en horeca. De stad Sint-Truiden geeft haar werknemers dit najaar eenmalig zulke consumptiecheques en roept op om deze lokaal te spenderen met de slogan ‘Loyaal Lokaal’.

De overheid biedt werkgevers de kans om de koopkracht van hun werknemers te vergroten door middel van consumptiecheques. De stad Sint-Truiden schenkt haar medewerkers eenmalig zulke consumptiecheques en roept op om deze maximaal te spenderen bij de lokale horeca en handelaars.

“De lokale economie kent de voorbije maanden een moeilijke en onzekere tijd door de coronacrisis. De horeca wordt nu voor de tweede keer geconfronteerd met een verplichte tijdelijke sluiting. Als stadsbestuur nemen we verschillende initiatieven om de ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen. Met de uitreiking van deze consumptiecheques willen we hen een steuntje in de rug geven”, zegt schepen van Lokale economie Jo François.

“De consumptiecheques bieden onze stadsmedewerkers extra koopkracht om lokaal te spenderen. We roepen hen op om bij plaatselijke handelaars te winkelen en om, wanneer de horeca de deuren opnieuw mag openen, lokaal te genieten van een lekker gerecht of een verwarmend drankje. De cheques kunnen ook gebruikt worden in de horecazaken die tijdens deze periode afhaalgerechten aanbieden. De deelnemende handelaars en horecazaken zullen duidelijk kenbaar worden gemaakt zodat ook werknemers van andere bedrijven die consumptiecheques ontvangen, hun weg vinden naar onze Truiense ondernemers,” vult schepen van Middenstand, Handel en Personeel Jos Pierard aan.

“We willen niet alleen onze medewerkers maar iedereen aansporen om plaatselijk te winkelen en de lokale horeca zoveel mogelijk te steunen. Sint-Truiden heeft een uitgebreid aanbod van handel- en horecazaken die hun klanten met open armen ontvangen. Ze doen elke dag opnieuw inspanningen om een coronaveilig en aangenaam winkelbezoek mogelijk te maken en horeca-uitbaters proberen op allerlei creatieve manieren het hoofd boven water te houden. Laten we hen dan ook maximaal ondersteunen en lokaal winkelen en genieten”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Vernieuwde Vissegatstraat en omgeving coronaveilig ingehuldigd

  De voorbije maanden zijn nog enkele details afgewerkt, maar intussen is de Vissegatstraat en haar omgeving helemaal klaar. Om de buurtbewoners te bedanken voor hun begrip en constructieve ingesteldheid tijdens de werken, organiseerde het stadsbestuur een coronaveilige inhuldiging waarbij iedereen ‘van op afstand maar toch dichtbij’ de opening van …

Algemeen
Studeren in cultuurcentrum De Bogaard

Cultuurcentrum De Bogaard stelt van 7 tot en met 23 december opnieuw twee ruimtes ter beschikking voor de Truiense studenten die in alle stilte voor hun examens willen studeren. Je kan er elke weekdag van 9u tot 18u terecht en op zaterdag van 9u tot 16u. De 2 ruimtes zullen …

Algemeen
De H. Franciscus heeft de kerststal uitgevonden

Museum DE MINDERE vraagt in naam van de uitvinder van de kerststal, Franciscus van Assisi, om Kerstmis thuis te vieren en om postkaarten naar mekaar te sturen. Het wordt pas een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar als we deze eindejaarsperiode thuis blijven. DE MINDERE, het museum van de Vlaamse …

%d bloggers liken dit: