Hoe wordt de devotie voor een heilige zichtbaar in het interieur van een katholieke kerk? Welk immaterieel en materieel erfgoed is daarmee verbonden? En hoe krijgen eeuwenoude tradities een actuele invulling?
Ontdek het vanaf Open Monumentendag coronaproof en maak virtueel kennis met het Trudo-erfgoed in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Sint-Truiden.

Het religieus erfgoed in Vlaanderen is de voorbije decennia steeds diverser geworden. Het project ‘Hemelsbreed: divers religieus erfgoed in Vlaanderen’, een initiatief van PARCUM en KADOC-KU Leuven, brengt het erfgoed en de erfgoednoden van de verschillende erkende erediensten in Vlaanderen in kaart. We focussen daarbij op de anglicaanse, de islamitische, de israëlitische, de orthodoxe en de protestants-evangelische eredienst. Voor de rooms-katholieke eredienst werd zo een onderzoek eerder al uitgevoerd.

‘Hemelsbreed’ introduceert je in de boeiende wereld van het divers religieus erfgoed dat Vlaanderen rijk is. Meer weten? Ontdek vanaf Open Monumentendag zes filmpjes via www.hemelsbreed.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar O.-L.-Vrouwkerk
Grote Markt
3800 Sint-Truiden
Wanneer zondag 13 september 2020 van 00:00 tot 23:59
Organisatie Hemelsbreed
Prijs gratis
Links www.hemelsbreed.be