Mondmasker verplicht van 31 oktober tot en met 2 november 2020 op alle kerkhoven in Sint-Truiden.

Algemeen
1

 
 Wegens de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in het hele land, treft de overheid strengere maatregelen. De lokale besturen spelen eveneens een grote rol in het nemen van aanvullende preventieve maatregelen om de verdere verspreiding van het virus in te perken. Bij burgemeesterbesluit heeft het stadsbestuur dan ook beslist om vanaf zaterdag 31 oktober tot en met maandag 2 november 2020, Allerzielen, het dragen van een mondmasker of elk alternatief in stof dat de mond en de neus bedekt te verplichten voor alle bezoekers boven de 12 jaar van de kerkhoven op het grondgebied van de stad Sint-Truiden.

Het Covid-19-virus woedt opnieuw hevig in ons land. De overheid heeft reeds verschillende dringende maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het virus absoluut te vermijden. Het naleven van deze maatregelen is cruciaal om de volksgezondheid te vrijwaren en ervoor te zorgen dat het zorgsysteem stand kan houden.

Door het grote aantal bezoekers op de kerkhoven naar aanleiding van Allerheiligen en Allerzielen kan één besmette persoon een groot aantal andere personen besmetten.

Om het risico op een verspreiding van het virus te beperken en de openbare gezondheid te beschermen, is het daarom aangewezen om mondmaskers of elk alternatief in stof dat de mond en de neus bedekt, te verplichten op kerkhoven van zaterdag 31 oktober tot en met maandag 2 november 2020. Deze maatregel is een aanvulling op de verplichting voor het dragen van een mondmasker tijdens de Haspengouw Markt, de Sunday Markt of enige andere markt, tijdens kermissen georganiseerd op het grondgebied van Sint-Truiden, en in de openbare stadsgebouwen.

“Op 1 en 2 november trekken traditioneel veel mensen naar het kerkhof om hun dierbare overledenen te herdenken. Het is vaak ook een ontmoetingsmoment van families onder elkaar bij het bezoek aan de rustplaats van hun dierbare. Hierdoor kan de veiligheidsafstand van 1,5m niet altijd worden gegarandeerd. De gezondheid en de veiligheid van onze inwoners is prioritair. Daarom wordt het dragen van een mondmasker verplicht op alle kerkhoven in Sint-Truiden van 31 oktober tot en met 2 november 2020.

Het dragen van een mondmasker is een aanvullende bescherming en stelt ons niet vrij van het toepassen van de 6 gouden regels rond het sociaal gedrag: blijf dus de hygiënemaatregelen respecteren; geef voorkeur aan activiteiten in de buitenlucht; wees alert voor mensen in risicogroepen; respecteer de afstandsregels; beperk je nauwe contacten tot maximum 1 persoon; volg de regels over bijeenkomsten. Alleen op deze manier kunnen we de verspreiding van het coronavirus onder controle krijgen”, verduidelijkt burgemeester Veerle Heeren.

 

Ik dacht vandaag (30/10) al. Was even binnen gefietst in Zepperen, omdat de barrier open stond. Ik zag er enkele (levende) mensen met masker op en maakte dus vlug rechtsomkeer. Onnodig blijkt dus achteraf.

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Truiense Sorptimisten verkopen speculoos op de wekelijkse markt

Soroptimist International is een wereldwijde service- en belangenorganisatie van en voor vrouwen. Er zijn wereldwijd 90.000 Soroptimisten, verdeeld over ruim 3000 clubs in 125 landen. Daarmee is Soroptimist International de grootste serviceorganisatie voor vrouwen ter wereld. En Soroptimist Sint-Truiden is daar één van. Op de zaterdagmarkt verkochten ze speculoos voor …

Algemeen
“ Holibikort”, de grootste wedstrijd voor queer kortfilms is terug

De genomineerde kortfilms waren (in willekeurige volgorde) waren dit jaar: ‘Sangro – Tiago Minamisawa – Brazilië. Revolvo – Francy Fabritz – Duitsland. 134 – Sarah – Jane Drummey – Ierland. S.A.M – Eyre And Ely – Verenigd Koninkrijk. Strangers – Jamieson Pearce – Australië. 6:23 AM – Geoffrey Breton – …

Algemeen
Ludwig Vandenhove doet oproep tot meer geveltuintjes

Het is positief dat de gemeenteraad unaniem beslist heeft om het administratief en ruimtelijk eenvoudiger te maken voor inwoners om geveltuinen aan te leggen. Maar nu zou het stadsbestuur geïnteresseerde burgers hierbij ook actief moeten ondersteunen en begeleiden”, zegt Ludwig Vandenhove op Facebook. Hij vraagt zich echter af waarom men …

%d bloggers liken dit: