Mondmaskerplicht op Gingelomse kerkhoven

Algemeen
2

Naar aanleiding van Allerheiligen zal er op 1 november op alle Gingelomse begraafplaatsen een grafzegening plaatsvinden na de misviering.
Dit zal met zich meebrengen dat op deze momenten mogelijk een grote hoeveelheid bezoekers aanwezig zal zijn op het kerkhof. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werd daarom beslist om een mondmaskerplicht in te voeren op alle kerkhoven van Gingelom.
Plan jij ook een bezoek bij een overleden dierbare op het kerkhof? Vergeet dan zeker je mondmasker niet! ❗️
Vanaf 26 oktober 2020 tot en met 2 november 2020 is iedereen ouder dan 12 jaar, telkens vanaf 8.00 u ’s morgens tot 19.00 u ‘s avonds, verplicht om een mondmasker te dragen:
– op de begraafplaatsen van de gemeente Gingelom;
– op de parkings grenzend aan de Gingelomse begraafplaatsen;
– op de toegangswegen naar de begraafplaatsen en dit vanaf 50 meter voor de begraafplaats.

Ronduit belachelijke verplichting, als je alleen op dat kerkhof bent, of met een tiental mensen, maar totaal niet in mekaars buurt zit is het gewoonweg belachelijk om de mensen te verplichten een mondmasker aan te hebben.
Komt nog eens bij dat dit in de buitenlucht is, waar een mondmasker dragen totaal geen nut heeft tenzij je in mekaars gezicht zit te ademen!

Doe zo verder met dergelijke belachelijke en nutteloze regeltjes ipv zaken aan te pakken die echt helpen, zo gaan we nog lang met dit virus blijven zitten!!!!!!!!!

2 reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
“Huis Nagels 1892 vzw” presenteert boek over de H. Trudo

TRUDO, een Compilatie van historische persartikelen over de stad Sint-Truiden en haar stichter Sint-Trudo (1873-1977) is een boek over de stad en haar stichter, een uitgave van “Huis Nagels 1892 vzw” Ter gelegenheid van de Trudofeesten anno 2019 bracht Huis Nagels 1892 vzw een boek uit met een selectie aan …

Algemeen
Brouwerij van Alken-Maes zevenmaal in de prijzen

Alken-Maas kreeg deze week 7 medailles voor Affligem en Mort Subite op European Beer Challenge.  De bieren van de brouwerijen Affligem en Mort Subite, onderdeel van Alken-Maes, blijven hoge ogen gooien op de internationale biercompetities. Niet minder dan 7 medailles kapen ze weg waarvan 5 keer dubbel goud, de hoogste …

Algemeen
“Belangrijke aankopen mogen nu wél met twee”

Wie een dure aankoop doet, hoeft niet langer helemaal alleen te gaan winkelen. Denk aan de aanschaf van een keuken, nieuwe badkamer of gezinswagen. Al leidt de nieuwe regel meteen tot discussie: wat is een dure aankoop en wat niet? Daarover bestaat geen lijst. Nu alle winkels sinds dinsdagochtend weer …

%d bloggers liken dit: