Muziek om de zorgverstrekkers te honoreren: MUSIC4CARE

Music4Care is een pagina ter ondersteuning van het medisch zorgpersoneel. Music4Care is de naam van de verenigde artiesten die geld willen inzamelen voor het zorgpersoneel. En de “trekster” achter het initiatief is Elke Kellens.

Elke zit zelf in de zorgsector en weet beter dan wie ook welke impact de coronacrisis op menselijk vlak teweeg heeft gebracht bij het zorgpersoneel.

“Ik ben 2 weken terug een facebookgroep gestart “Music4Care”. Wat we niet verwacht hadden is dat er al over de 31000 zorgverleners in de groep aanwezig zijn. Het project “M4C” wordt een VZW, waarvan alles plots in een spoedprocedure zit en bijna klaar is. Die zich gaat inzetten voor (medisch) zorgpersoneel, in de meest ruime zin. Als gevolg van de coronacrisis heeft de maatschappij de gedrevenheid van (medisch) zorgpersoneel leren kennen en waarderen. Toch is het de bedoeling van “M4C” om MEER terug te kunnen doen dan “handjeklap om 20 uur en de “witte vlaggen”. De media omschrijven ons als “de helden” maar wij willen dat er meer respect komt en zien het als uitdaging omdat de grote mediahuizen mee op de kar springen voor het zorgpersoneel! Het gaat dus ditmaal echt over het zorgpersoneel, niet over de instellingen”, aldus Elke.

De VZW gaat het lied “Heroes of Another Kind”, samengesteld en gezongen door verschillende artiesten alsook BV’s die graag meedoen, als product gebruiken om zoveel mogelijk geld in te zamelen.  Het lied is geschreven door Rexzeco in samenwerking met Geert Fieuw. “Dit lied gaat vlotjes vooruit en zal ook snel in productie komen. En ikzelf word de covergirl van het lied, dus het gezicht van het zorgpersoneel van België op de hoes van het plaatje”, vertelt Elke Kellens.

Wanneer de plaat uit komt, dan zullen we zeker meer weten over waar en hoe die verkrijgbaar is. Kwestie van ons zorgpersoneel de steun te geven die ze verdienen.

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Zwaar vervoer gecontroleerd.

Op 11 september 2020 organiseerde de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken in samenwerking met de wegeninspecteurs ADR (vervoer van gevaarlijke goederen) van het Agentschap Wegen en Verkeer een controleactie op zwaar vervoer. Er werden verschillende vrachtauto’s gecontroleerd: 3 OI’s overschrijving maximale rijtijd en niet respecteren van de rusttijden …

Algemeen
Er kwamen gisteren 969 besmettingen bij!

Tussen 2 september en 8 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 588. Dat is een stijging met 29 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt deze morgen uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Voor de zevende dag op rij toont het gemiddelde aantal …

Algemeen
Chiro Engroli: stad Sint-Truiden neem uw verantwoordelijkheid!

“De Chiro Engroli (chiro Groot Gelmen) is erbarmelijk gehuisvest en de stad Sint-Truiden reageert helemaal niet”, zeggen sp.a gemeenteraadsleden Filip Moers en Eddy El Herbouti. “Het probleem is de eerste keer al schriftelijk aangekaart in januari, tot nu toe kregen we zelfs geen antwoord.” “Toen wij als sp.a deel uitmaakten …

%d bloggers liken dit: