De jongen die vrijdagavond op de kermis werd neergestoken herstelt van zijn verwonding in het ziekenhuis van Hasselt. In nieuw opgedoken filmpjes is te zien hoe de jongen, die geen 13 maar 17 jaar zou zijn, wordt aangepakt na een hoogoplopende ruzie. De politie zet het onderzoek naar de daders verder. “Hetzelfde groepje jongeren had al een stevige ruzie met steekpartij aan het zwembad”, weet Roosmarijn Beckers (Vlaams Belang). Burgemeester Kempeneers reageert fel op Beckers en verwijt haar een haatcampagne te voeren. Beckers stelt dan weer dat de aanpak van de burgemeester niet loont.

Vechtpartij Sint-Truiden

Uit nieuw opgedoken amateurbeelden blijkt dat het er vrijdagavond heftig aan toeging in de Truiense binnenstad. Zo is te zien hoe een ruzie onder Afghanen hoog oploopt en een jongen messteken krijgt. De beelden die we vrijgeven kunnen als schokkend ervaren worden. De meest schokkende hebben we weggelaten.

“Het slachtoffer is inderdaad een Afghaanse jongen van zeventien jaar oud”, laat burgemeester Ingrid Kempeneers (cd&v) weten. “Hij is gisterenavond overgebracht van het Sint-Trudo Ziekenhuis naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Hij werd in zijn bil gestoken waardoor er geen vitale organen geraakt werden.”

Ook steekincident aan zwembad? 

De burgemeester had het eerder die avond, voor de feiten op de kermis plaatsvonden, aan de stok met Roosmarijn Beckers. De Vlaams Belang-politica kreeg een verontrustende melding dat er een steekpartij aan de gang was ter hoogte van de tennisclub aan het zwembad. Dat was vóór de feiten op de kermis plaatsvonden. De burgemeester beschuldigt Beckers ervan een haatcampagne te voeren want het bericht zou niet kloppen omdat zij het als burgemeester dan wel had geweten. “Het steekincident aan het zwembad gebeurde eerder vrijdagavond voor de ogen van kinderen van de hockeyclub die daar op dat moment aan het trainen waren”, verduidelijkt Beckers. “De feiten zijn wel degelijk gebeurd. Er zijn verschillende getuigen. Uit betrouwbare bron weet ik dat het hetzelfde groepje is van de steekpartij op de kermis. Ik vind het zeer frappant dat de burgemeester mij een haatcampagne verwijt. Ze neemt zelf het woord Afghanen in de mond terwijl ik dat in mijn communicatie niet heb gedaan. Het enige wat Vlaams Belang wil is de veiligheid van onze kinderen voorop stellen.”

Kempeneers reageerde dan weer door te stellen dat als er een steekpartij zou geweest zijn, zij daar zeker van op de hoogte zou zijn gebracht. “Het komt blijkbaar bij de burgemeester niet op dat de politie niet altijd op de hoogte wordt gebracht”, riposteert Beckers. “Het gaat hier over een gesloten gemeenschap en sommigen krijgen geen asiel of zijn uitgeprocedeerd. Als zij worden opgepakt worden ze uitgewezen.”

De politie zet intussen het onderzoek verder. “De Afghaanse gemeenschap is inderdaad erg gesloten en dat bemoeilijkt het onderzoek”, bevestigt politiewoordvoerder Evi Lennertz. “Maar desondanks gaat het onderzoek door.”