Sinds gisteren kan je in de Brustemse frituur “Et Durp” terecht voor een nieuwe lekkernij.  Gedurende de hele maand april bieden uitbaters-frituristen Dirk en Wendy gefrituurde varkenssnuitjes aan.

Dirk: “We merken al geruime tijd dat onze klanten wat uitgekeken zijn op de traditionele frituurhapjes en gingen daarom op zoek naar een nieuwe delicatesse.”.  “Klopt”, vult (zaken)partner Wendy aan.  “Enkele jaren geleden kon je bij onze concullega’s bij Flor en Petra in Groot-Gelmen al gepaneerde duivenkopjes krijgen.  Dat was een ongezien succes maar verandering van spijs doet eten en dus werden deze na een maand weer uit de koeltoog gehaald.  Wij willen met onze gefrituurde varkenssnuitjes eenzelfde succes evenaren en zo mogelijk ook verlengen.”

“We zijn van mening dat er te weinig van het varken gebruikt wordt voor consumptie.  Door deze varkenssnuitjes aan te bieden, trachten we ons steentje bij te dragen om zo veel mogelijk van het dier te gebruiken.  Over de exacte bereidingswijze kunnen we niet veel kwijt, dat recept houden we voor onze interne keuken.  We kunnen wel verklappen dat het hapje qua textuur wat doet denken aan calamares-ringen en ook een krokant korstje rondom krijgen.”

De gefrituurde varkenssnuitjes zijn nog de hele maand april te verkrijgen voor slechts 3,20 euro (2st/portie) in Frituur “Et Durp” in Brustem-Dorp (voormalige locatie Fietsen Loix).

* Uiteraard was dit bericht een aprilvis. *