STVV kan weer een gouden zaak doen: het slachtoffer van deze woensdag zou en moet Kortrijk worden. En mits winst zou de staart van het klassement weer verder af zijn.

3-11Na 9 minuten gaat Selemani op wandel en de Kanaries laten de Kortrijkzaan zomaar aanleggen. Zijn poging gaat niet zo ver over. Dat was de wake-up-call voor STVV. En die komt er nauwelijks drie minuten later. Kortrijk krijgt de bal achterin niet weg en Gueye trapt de aalvlugge Durkin aan. Suzuki gaat de penalty voor z’n rekening nemen.  Die trapt zwak en Ilic redt! De Kerels lopen te snel de zestien meter in en Suzuki mag het nog eens gaan proberen. De aanvaller verwerkt de strafschop nu wel goed. Uitstekend zelfs. De bal gaat paal binnen op minuut 14.

Minuut 26: Schmidt schrikt zich eenbu lt! Een voorzet vanop links van De Sart wordt door Buatu ei zo na in eigen doel gekopt. Buatu kon net niet voldoende bij het leer waardoor het vreemd richting de kooi van Schmidt caprioleerde. Gelukkig voor de bezoekers blijft de 0-1 vooralsnog op het bord staan.

Vanaf dan is Kortrijk de baas Op het half uur is er een ferme mogelijkheid op 1-1! Dewaele kopt recht op Schmidt na een knappe voorbereidende actie van Selemani.

8-5Toch nog even STVV in minuut 33: Mboyo laat zich een eerste keer zien tegen zijn ex-ploeg. De dertiger loopt eerst nog weg van doel, maar zeer verrassend volgt plots een meer dan degelijke voorzet. Suzuki loopt er goed tegenaan, maar kan de bal net niet laag genoeg houden. Vanaf dan is het al Kortrijk wat de klok slaat maar Schmidt redt telkens de meubelen voor STVV.

Terwijl iedereen zit te wachten op de gelijkmaker gebeurt dan het volgende in de enige minuut van de verlenging: wat een moment om te scoren! Cacace dweilt de linkerflank af, Mboyo functioneert als dummy en laat de bal slim door de benen glippen voor de aanstormende Suzuki. En die laatste maakt het ijskoud af.  Van efficiëntie gesproken.

4-10Het eerste kwartier van de tweede helft kwam STVV er niet aan te pas. Enkel Kortrijk dacht nog aan voetballen, STVV speelde een partij pompen of verzuipen met slecht uitvoetballen, slechte passes, sjotten om te overleven.

67′: De tweede helft was tot nog toe een maat voor niet, maar nu kan STVV toch eens counteren. De Haspengouwers stormen met z’n vieren naar voren. Net op het moment dat De Ridder wil afspelen op Suzuki doet Sainsbury pootje lap bij de kapitein van Sint-Truiden. Geel voor de invaller voor een fout die in onze ogen redelijk rood waard was.

7-474′: Nu is het weer de beurt aan de West-Vlamingen! Gueye’s schot wordt afgeblokt, maar Chevalier moet in de herneming altijd de 1-2 maken. De Fransman doet dat niet en schiet op de buitenkant van de paal.

Maar alle pogingen ten spijt, Kortrijk krijgt de organisatie van STVV nooit op een hoopje gespeeld. De drie punten gaan mee naar Haspengouw, ondanks een tweede helft waar we niet warm van werden, maar zoals Peter Maes zei: als we de punten maar pakken. En dat deden, de Kanaries