Vandaag reageert de Truiense Open Vld bijzonder kort maar lauw op de barbecue van afgelopen zaterdag aan de Hasseltsesteenweg in Kortenbos die door de politie werd stilgelegd. “Wij met Open Vld zijn geschokt, boos en zwaar teleurgesteld”, reageert Open Vld-voorzitter Jean-Paul Lavigne in Het Laatste Nieuws.

“Zodra ik het nieuws van de BBQ afgelopen weekend vernam, heb ik onmiddellijk gereageerd naar de betrokkenen”, zegt Lavigne in een communiqué. “Wij met Open Vld zijn geschokt, boos en zwaar teleurgesteld. Zulk gedrag valt niet goed te keuren. Onze fractie heeft dat onmiddellijk afgekeurd en veroordeeld. Wij bekijken verder welke sancties wij zullen opleggen.”

Op die bewuste barbecue was niet alleen ex-schepen Vossius aanwezig maar ook het Truiense OCMW-raadslid Jonas Schroyen en Virginie Matterne (21), het nummer twee van de Open Vld-provincieraadslijst in het district Hasselt-Genk-Sint-Truiden van de afgelopen provincieraadsverkiezingen, naast heel wat liberale jeugd zoals Merel C., de dochter van federaal parlementslid Goedele Liekens en haar vriend. Goedele Liekens noemde haar dochter “een stomme kiek” in een reactie, maar repte met geen woord over haar klacht “waarmee de Sint-Truidense politie niet meer zou lachen”.