Erika Vanvuchelen uit Grazen is bakker, gepassioneerd door speculaas en appel- en perenbrood. En een verdomd goede bakker. Haar dagen zijn nu gevuld met … bakken en aan huis leveren. Maar ze heeft een oproep die moed vergt en haar kwetsbaar maakt.

“Ik ben niet de persoon dat zomaar haar ongenoegen uit op Facebook of opinies schrijft want soms is zwijgen goud maar soms is genoeg dan ook genoeg. Misschien dat ik hiermee ook een enorme zwakte mee ga laten zien…maar het kan me even niet schelen”, schrijft ze op haar facebookpagina

“Kijk, ik begrijp dat we allemaal verschrikkelijk voorzichtig moeten zijn, ikzelf ben dat trouwens ook enorm, maar, asjeblieft lieve collega handelaars, als er iemand zich aanbiedt met een pasje zoals dit, laat hem of haar dan ook gaan!
Sommige van deze mensen met zo een pasje, zoals ik nu, zijn momenteel logistiek bezig op de weg. Aan het werk dus, en hele dagen op pad. Nu alle horecazaken en vele winkeltjes aan tankstations gesloten, zijn resten er ons nog bitter weinig opties, toch zeker als je dan ook nog eens zo een pasje bezit dat evenveel betekent als: blaas en/of darmpatient”, klaagt Erika aan.

“Als je zes tot acht of meer uren op de weg bent, dan kan je ongeveer voorstellen wat een pijn en leed dit issue kan veroorzaken. Je moet en je kan niet. Rusteloze avonden en slapeloze nachten vol pijn zijn er al aan deze tekst vooraf gegaan maar wat moeten we doen? Stoppen met werken? Omdat we nergens op toilet kunnen gaan?”

“Dus aub lieve collega handelaar, als u de kans hebt om toiletpashouders te laten gaan, doe het en maak dit kenbaar met eventueel een briefje of pamflet in je zaak. Dit kleine gebaar van begrip kan voor velen, die nu ervoor zorgen dat alles bij de klant/consument geraakt, heel veel leed bespaard worden”, besluit Erika haar oproep.