Paljassen tegen 200 per uur over onze wegen!

Algemeen
2

Vandaag werden in het kader van de VSV-campagne “Beloof het op beloofd.be” werden enkele snelheidscontroles uitgevoerd. De actie bestond uit snelheidscontroles met interceptie door motards.
De politie was  verbijsterd van de resultaten op een zaterdagnamiddag.
Op de Luikersteenweg werden 601 voertuigen gecontroleerd. 113 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 149 km/u! 5 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.
Op de Tiensesteenweg (N3) werden 762 voertuigen gecontroleerd. Bijna de helft van de bestuurders, nl 360, reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 137 km/u! 4 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.
Op de N80, de expresweg tussen Hasselt en Sint-Truiden, werden 762 voertuigen gecontroleerd. 123 bestuurders werden geverbaliseerd. 4 rijbewijzen werden ingetrokken. Deze bestuurders reden respectievelijk 177 km/u, 195 km/u, 201 km/u en 215 km/u !!!
De politie hoopt dat veel bestuurders zich best eens bezinnen over deze snelheden in plaats van zich laatdunkend uit te laten op Facebook waar we bij de foto (weliswaar van slechte kwaliteit maar de maker moest waarschijnlijk rap zijn aan de Luikersteenweg) commentaren lazen zoals “paljassen”, “aasgieren”. Hoe noem je dan een man die tegen 215 per uur over de N80 knalt? Facebook wordt steeds meer het forum voor … ja, paljassen.

Vroeg of laat rijden die snobs, want dat zijn die laagvliegers, zichzelf in de vernieling. Hopelijk zonder iemand anders te raken. Enkel dat laatste zou te betreuren zijn.

2 reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Sint-Truiden en de handelaars ontvangen klanten veilig

   Op 1 december openden ook in Sint-Truiden de niet-essentiële winkels opnieuw de deuren. De voorbije dagen maakten de stad Sint-Truiden, de handelsverenigingen en de veiligheidsdiensten de nodige afspraken om het winkelen tijdens de eindejaarsperiode zo veilig mogelijk te organiseren. Alle afspraken en maatregelen waaraan klanten zich moeten houden, zullen …

Algemeen
Sinterklaas brengt dit jaar peren in plaats van mandarijnen

BelOrta moedigt Sinterklaas aan om dit jaar peren uit te delen en helpt hem alvast op weg door 25.000 peren te schenken aan meer dan honderd scholen uit de buurt biedt de coöperatieve groente- en fruitveiling hen een duurzaam en lokaal alternatief voor de klassieke mandarijn. Sinds de coronacrisis hecht …

Algemeen
Hollerbach refuse Saint-Trond: «Nos idées étaient différentes»

Zit er een haar in de boter tussen STVV en Hollerbach? Als we de Waalse krant l’Avenir mogen geloven wel. “Onze ideeën waren verschillend”, meent de krant van de Duitser te weten. “De Duitser, die sinds zijn vertrek uit Moeskroen geen club meer heeft, werd verleid door de Truiense uitdaging, …

%d bloggers liken dit: