Perstekst, Verdachte toestand Lenaertsstraat,

Algemeen
3

De lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken heeft op dinsdagavond, 10 oktober 2017 om 20u melding gekregen van een verdachte situatie die zich heeft voorgedaan in de Lenaertsstraat in Sint-Truiden.

Uit de verklaringen blijkt dat er een voertuig voor een fietsend 12-jarig meisje is gestopt. De bestuurder zou de passagiersdeur geopend hebben.

Het meisje werd hierbij niet aangesproken en werd ook niet aangeraakt en kon vervolgens haar weg verderzetten.

De lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken heeft deze melding onmiddellijk ernstig genomen en is een onderzoek gestart. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er geen fysiek contact geweest is tussen het meisje en de bestuurder. Wat de bedoelingen van de bestuurder waren is tot heden niet duidelijk.

Er werden geen aanhoudingen verricht.

De lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken zet het onderzoek verder en zal de komende dagen eveneens bijkomend toezicht houden in de brede omgeving van waar het incident zich heeft voorgedaan.

Het bericht dat eerder vandaag in de pers verscheen, is helaas uit de context getrokken en heeft mogelijks heel wat mensen verontrust. 

Steve PROVOST

hoofdcommissaris van politie

korpschef

Foto Streetview voor illustratie

In het belang van Limburg en Truineer stond anders iets totaal anders : “kidnapping, een man probeerde haar in de auto te trekken, het meisje sloeg en schopte en kon ontsnappen…..)
Volgens mij wou die man gewoon de weg vragen en is de gans zaak weer opgeblazen zoals de kranten meestal doen.

als het niet zo is zoals de journalist in de krant schreef moet hij zwaar op de vingers getikt worden . hij staat bekend als sensatieman maar dit is erover ,dit is niet om mee te lachen voor vele kinderen en ouders. openlijke excuses zijn hier meer dan op zijn plaats.
het is niet de eerste keer dat deze “journalist” over de schreef gaat en veel foute info schrijft om aan sensatiejournalistiek te doen.

wa een leugens verdoezeling van de feiten .. er mag weer niks uitkomen van het stadsbestuur..

het meisje werd verhoord door de federale in Hasselt en werd geblijkt dat zij de waarheid sprak

3 reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Containerpark Sint-Truiden heropent de deuren zonder wachtrijen

  Het containerpark in het beheer van de Sint-Truiden opende op dinsdag 7 april, na drie weken van sluiting, opnieuw de deuren. Hoewel de overheid opriep om alleen langs te komen, wanneer dat uiterst noodzakelijk was, zorgde de heropening van de recyclageparken in Vlaanderen op de meeste plaatsen voor lange …

Algemeen
Toerisme Sint-Truiden daagt toeristen en inwoners uit om te kamperen in eigen tuin

De komende dagen staan Haspengouwse bloesems volop in bloei, een periode waar heel Haspengouw altijd heel erg naar uitkijkt. Wegens de huidige coronacrisis is bloesemtoerisme niet toegestaan en de talrijke bloesemactiviteiten werden reeds geschrapt. Maar de hoofdstad van Haspengouw blijft niet bij de pakken zitten en Toerisme Sint-Truiden daagt toeristen …

Algemeen
2
Kat in een zak gedumpt in Kerkom

Wie niet houdt van dieren, houdt ook niet van mensen. Dan zal de dader dan dit feit wel een enorm grote misantroop zijn. “Gisteren hadden we heel wat werk waarvan straks een update. Maar één interventie willen we nu al even aan het licht brengen omdat dit weer een staaltje …

%d bloggers liken dit: